Social 9 Iunie 2015 13:56
Victor Ponta, anchetat de DNA pentru coruptie, a declarat marti pentru presa straina ca "nimic nu va obstructiona continuarea anchetei" care il vizeaza si si-a exprimat convingerea ca justitia va pronunta "rapid" o decizie in favoarea sa.

"Nimic nu obstructioneaza continuarea anchetei pentru ca, in primul rand, procurorul sa poata stabili daca suspiciunile care ma vizeaza se confirma sau nu", a afirmat Ponta intr-un interviu pentru Agentia France Presse, Bloomberg, Reuters si Associated Press. "Vreau sa ma prezint in fata procurorului, sa-mi prezint punctul de vedere (...), este in interesul meu sa merg inainte si sunt convins ca acest caz va fi clarificat", a adaugat el.

Interviul a fost acordat in contextul in care Parlamentul a votat marti si a respins cererea de ridicare a imunitatii premierului pentru a putea fi anchetat penal, iar vineri Legislativul va dezbate motiunea de cenzura. Ponta a dat asigurari ca prioritatea sa este sa mentina stabilitatea politica a tarii, exprimandu-si speranta ca de luni Guvernul sau se va putea intoarce la "proiectele sale importante", printre care adoptarea unui nou Cod fiscal si reluarea negocierilor cu Fondul Monetar International (FMI).

"O criza politica, creata in mod artificial, ar fi un cadou neasteptat si nesperat pentru Rusia", a subliniat el, evocand contextul regional complicat, pe fondul "crizei din Ucraina, Republica Moldova sau chiar Grecia".

Premierul, care se declara nevinovat si victima a unei "tentative de lovitura de stat" orchestrata de opozitie cu complicitatea justitiei, a exclus categoric demisia, asa cum i-a cerut vineri presedintele Klaus Iohannis, scrie MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputatilor avizarea urmaririi penale pe numele premierului si pentru conflict de interese.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.