Social 8 Iunie 2015 15:19
Prim-vicepresedintele PNL Mihai Razvan Ungureanu a anuntat, luni, ca o delegatie a conducerii partidului se va intalni, marti, cu o parte din ambasadorii acreditati la Bucuresti, pentru a detalia motivele si continutul motiunii de cenzura a PNL.

”Maine, la ora 16.00, o delegatie a conducerii partidului se va intalni cu o parte din ambasadorii acreditati la Bucuresti pentru a detalia motivele si continutul motiunii de cenzura. Votul prin corespondenta este, in opinia noastra, un motiv temeinic pentru o motiune de cenzura. Este, oricum, o promisiune pe care am facut-o tuturor cetatenilor romani - aceea de a le da posibilitatea de a vota, dandu-le astfel posibilitatea de a-si exercita dreptul consitutional de participare la procesele democratice din Romania. Spun acest lucru pentru ca duminica s-a consumat votul pentru alegerile generale in Turcia. Aproape 1,5 milioane de cetateni turci, rezidenti in strainatate, au votat prin corespondenta. Aceasta este calea prin care se asigura accesul democratic la vot si la participarea la viata politica”, a spus Mihai Razvan Ungureanu, dupa sedinta Comisiei de unificare a PNL.

Referindu-se la premierul Victor Ponta, el a spus ca PNL cere demisia acestuia si ”redesenarea intregii calitati a puterii in parlament si in Executiv”. ”Calitatea de urmarit penal pe care o are premierul ne aduce in situatia de a solicita demisia domniei sale si nu in ultimul rand redesemnarea intregii calitati a puterii in Parlament si in Executiv. Ne bucuram ca in dupa-amiaza tarzie a acestei zile vom participa la consultarile angajate de Administratia Prezidentiala si solicitate de presedintele Romamniei, Klaus Iohannis, ne bucuram ca nu vom da ochi in ochi cu delegatia PSD, condusa de domnul Ponta, de premierul penal al Romaniei”, a declarat Ungureanu.

El a mai spus ca ”domnul Ponta va ramane foarte curand singur”, relateaza MEDIAFAX. ”Incercarea disperata pe care o face (Victor Ponta - n.r.) de a se agata de putere, in speranta ca puterea executiva, calitatea de prim-ministru, il fereste de coltii justitiei, poate avea un efrect distructiv si asupra Partidului Social Democrat, dar si asupra partidelor care fac parte din coalitia guvernalmentala. De altfel, aceasta disperare se resimte si in graba cu care a solicitat un vot rapid prin Camera Deputatilor in privinta ridicarii imunitatii parlamentare. Se teme domnul Ponta de miscarile din strada, se teme de protestele legitime si corecte ale cetatenilor Romaniei, care nu doresc sa fie reprezentantati de un urmarit penal”, a mai spus Mihai Razvan Ungureanu.

Citeste si:
Klaus Iohannis, după adoptarea moțiunii de cenzură. „Este momentul...
Klaus Iohannis, după...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.