Social 6 Iunie 2015 14:34
Unsprezece alpinisti au murit, iar opt sunt disparuti in urma cutremurului de 5,9 grade produs vineri intr-o zona muntoasa din Malaysia, anunta sambata autoritatile locale, desi initial se comunicase ca sunt raniti.

Cutremurul de 5,9 grade pe scara Richter, produs vineri dimineata, a generat o serie de alunecari de teren pe Varful Kinabalu. Unsprezece alpinisti au murit, iar opt sunt cautati de echipele de salvare.

Vineri, Institutul meteorologic malaysian anuntase ca 11 alpinisti au fost raniti in urma cutremurului. Alte 130 de persoane, inclusiv alpinisti straini, au ramas blocate pe munte din cauza cutremurului. Printre persoanele decedate se numara o fata de 12 ani din Singapore, care facea parte dintr-un grup de alpinisti, scrie MEDIAFAX.

Varful Kinabalu are altitudinea de 4.095 de metri si se afla in partea malaysiana a Insulei Borneo, impartita intre Malaysia, Indonezia si Brunei. Pe munte sunt 117 alpinisti malaysieni, 38 din Singapore, cinci americani, patru olandezi, trei britanici, doi francezi si doi australieni. De asemenea, sunt turisti din Belgia, Thailanda, Filipine, Kazahstan, India, Noua Zeelanda, Coreea de Sud, Danemarca si China.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.