Social 6 Iunie 2015 10:57
Traian Basescu ii cere premierului Victor Ponta sa plece acum de la conducerea Guvernului, transmitandu-i ca fiecare minut in care mai sta este un dezastru pentru credibilitatea Romaniei si ca tara este mai presus de interesele personale.

"Buna ziua Viorel, daca vrei sa nu faci mai mult rau decat ai facut tarii din 2012 si pana acum, fa te rog un lucru simplu: PLEACA ACUM ! Fiecare minut pe care il petreci in fruntea guvernului este un dezastru pentru credibilitatea Romaniei. Deci, inca o data, PLEACA, PLEACA ACUM ! Iar daca tu nu stii ca tara este mai presus de interesele tale, vei invata acest lucru, dar din pacate pe spinarea romanilor. Asculta te rog pe unul mai batran ca tine, PLEACA ACUM !", a scris Basescu pe Facebook.

Premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputatilor avizarea urmaririi penale pe numele premierului si pentru conflict de interese.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, vineri, ca, in conditiile in care DNA a comunicat ca premierul Victor Ponta este invinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, el spunand ca, in opinia sa, este o "situatie imposibila" pentru Romania ca premierul sa fie invinuit de fapte penale.

Ulterior, premierul Victor Ponta a anuntat ca respecta pozitia publica a presedintelui Klaaus Iohannis, dar ca a fost numit la conducerea Guvernului de catre Parlament si numai Parlamentul il poate demite. Victor Ponta a fost investit in functia de prim-ministru al Romaniei in mai 2012, in urma caderii Guvernului Ungureanu prin motiunea de cenzura a Uniunii Social-Liberale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.