Social 5 Iunie 2015 17:48
Ministerul Finantelor atentioneaza persoanele care au primit mesaje pe e-mail pentru plata unei taxe anuale de 278 de lei pentru utilizarea serviciilor de internet sa nu efectueze nicio plata, intrucat nu a trimis astfel de notificari, suspectand o tentativa de frauda.

"Avand in vedere sesizarile cetatenilor privind seria de mesaje primite pe e-mail in legatura cu plata unei asa zise taxe anuale de 278 lei (de la adresa de e-mail taxa@finante-romania.ro) pentru utilizarea serviciilor de internet, Ministerul Finantelor Publice atrage atentia si adreseaza rugamintea celor care primesc astfel de mesaje sa nu dea curs solicitarii si sa nu efectueze nicio plata in sistemul specificat in mesaj", se arata intr-un comunicat al MFP.

Ministerul Finantelor Publice si Agentia Nationala de Administrare Fiscala nu au transmis niciun mesaj privind plata vreunei taxe de utilizare a internetului, precizand ca organul fiscal nu poate solicita achitarea taxelor prin intermediul a diferite sisteme de plati, precum Bitcoin. De asemenea, nicio taxa nu poate fi stearsa automat din baza de date, scrie MEDIAFAX.

"Intrucat asupra acestui fapt exista suspiciunea unei tentative de frauda, va asiguram ca vom lua toate masurile necesare in vederea depistarii persoanelor vinovate", se mai spune in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.