Social 5 Iunie 2015 15:11
Prefectul judetului Constanta, Constantin Ion, a semnat, vineri dimineata, ordinul de incetare a mandatului de primar al lui Radu Mazare, dupa ce acesta si-a prezentat demisia din functie.

"Avand in vedere demisia domnului Radu-Stefan Mazare din functia de primar al Municipiului Constanta, inregistrata la Primaria Muncipiului Constanta, procesul-verbal al sedintei Consiliului Local al Municipiului Constanta prin care se ia act de demisia primarului si referatul Secretarului Municipiului Constanta, inregistrat la Instututia Prefectului-Judetul Constanta, astazi, prefectul judetului Constanta, domnul Constantin Ion, a emis ordinul nr. 261/05.06.2015 prin care se constata incetarea de drept a mandatului Primarului Municipiului Constanta, domnul Radu-Stefan Mazare, urmare a demisiei acestuia”, se mentioneaza intr-un comunicat al Prefecturii Constanta.

Ordinul semnat de prefect urmeaza sa-i fie comunicat de catre Compartimentul controlul legalitatii actelor si contencios administrativ lui Radu Mazare, dar si Inspectoratului General al Politiei Romane, Consiliului Local al Municipiului Constanta, Secretarului Municipiului Constanta si Ministerului Afacerilor Interne.

Radu Mazare a demisionat, in 22 mai, din functia de primar al Constantei, explicand motivele demisiei intr-o scrisoare in care isi cere iertare in fata tuturor pentru greselile facute si precizeaza ca "dorinta sa de a face bine orasului si locuitorilor sai nu justifica nedreptatile, stresul si chinul" la care este supus de "atata vreme". "Incepand de astazi (22 mai - n.r.) nu-mi mai doresc o viata publica politica", arata Mazare in mesajul respectiv, scrie MEDIAFAX.

Atributiile de primar au fost preluate de catre viceprimarul Decebal Fagadau, dupa ce Radu Mazare a fost arestat preventiv si suspendat din functie, prin ordin al prefectului.

La cateva zile dupa ce a renuntat la functia de primar, Radu Mazare a demisionat si din PSD. In luna martie, el renuntase la functia de presedinte al social-democratilor constanteni, dar ramasese simplu membru. Radu Mazare era primar al Constantei din anul 2000, cand a candidat ca independent, reusind sa-l invinga in turul al doilea pe candidatul PSDR, Tudor Balta, cu 66% din sufragiile electoratului constantean. A fost singura data cand Mazare a avut nevoie de un al doilea tur de scrutin pentru a fi ales primar. Incepand cu 2004, el a castigat din primul tur toate alegerile pentru Primaria Constanta, ajungand acum la cel de-al patrulea mandat.

Citeste si:
Ciucă este așteptat să-și depună mandatul de premier. Totul depinde...
Ciucă este așteptat să-și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.