Social 5 Iunie 2015 10:56
Instanta suprema a decis ca procurorul Stefan Crisu sa fie cercetat in arest la domiciliu, in dosarul in care este acuzat ca a primit 2.000 de euro si un telefon de 1.000 de euro pentru a interveni pe langa magistrati de la DIICOT sa restituie unei persoane o masina de lux ridicata la perchezitii.
Decizia luata de Inalta Curte de Casatie si Justitie este definitiva. Magistratii instantei supreme au mentinut, astfel, sentinta data de Curtea de Apel Bucuresti, in 25 mai. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, in 27 mai, suspendarea din functie a procurorului, ca urmare a faptului ca a fost arestat la domiciliu.

Potrivit procurorilor DNA, incepand din luna martie 2013, procurorul Stefan Crisu ar fi pretins un telefon mobil marca Samsung Galaxy de la o persoana, denuntatoare in cauza, careia i-ar fi promis ca va interveni la procurori de la DIICOT pentru a-i fi restituit un autoturism marca Mercedes Tip CLS 350, ridicat in urma unei perchezitii. Procurorul Crisu i-ar fi cerut apoi aceleiasi persoane, direct si printr-un intermediar, suma de 3.000 de euro si a primit un telefon mobil marca Samsung Galaxy (in valoare de 600 de euro).

Stefan Crisu a fost prins in flagrant, duminica, dupa ce a primit de la denuntator un telefon mobil in valoare de aproximativ 1.000 de euro si suma de 2.000 de euro, scrie MEDIAFAX. "Ulterior, dupa solicitari repetate formulate telefonic sau in diferite cercuri de persoane, direct sau prin intermediar, in data de 24.05.2015, procurorul Crisu Stefan a primit de la persoana denuntatoare, in contul «datoriei» de 3.000 de euro pretinse anterior, un telefon mobil marca Samsung Galaxy model S6 - Edge (in valoare de aproximativ 1.000 de euro) si diferenta valorica in echivalent banesc (in cuantum de 2.000 de euro), pretinsa incepand cu anul 2013 pana in prezent", au scris procurorii in ordonanta de retinere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.