Social 4 Iunie 2015 16:40
Deputatul Ioan Oltean, fost vicepresedinte si secretar general al PDL, a fost audiat, joi, de catre procurorii DNA Oradea, surse apropiate anchetei afirmand ca Oltean a fost pus sub invinuire intr-un dosar de coruptie.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA Oradea au suspiciuni ca Ioan Oltean se face vinovat de savarsirea infractiunii de trafic de influenta, in legatura cu numirea unei persoane intr-o functie publica.

Deputatul Ioan Oltean a fost audiat joi, timp de o jumatate de ora, de catre procurorii DNA Oradea, intr-un dosar de coruptie in care a si fost pus sub invinuire, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ioan Oltean a mers la DNA Oradea insotit de un avocat, fara a face insa declaratii la intrarea sau la iesirea din sediul institutiei.

Directia Nationala Anticoruptie anunta, in septembrie 2013, ca a inceput urmarirea penala fata de Ioan Oltean, care atunci era presedinte al PDL Bistrita-Nasaud si vicepresedinte al partidului la nivel national, pentru folosirea influentei sau autoritatii functiei, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata si pentru favorizarea infractorului.

"Din rezolutia de incepere a urmaririi penale a rezultat faptul ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, in perioada 2010-2011, in calitate de presedinte al organizatiei judetene Bistrita-Nasaud a unui partid, de vicepresedinte (2001-2011), respectiv secretar general al aceluiasi partid (mai 2011 - iunie 2012), invinuitul Ioan Oltean si-a exercitat influenta asupra presedintelui, respectiv asupra vicepresedintelui Consiliului Judetean (CJ) Bistrita Nasaud, precum si asupra unor inalti demnitari din Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltarii Regionale si a Turismului si Ministerul Economiei, in vederea adjudecarii licitatiilor catre anumite firme sau pentru alocarea de fonduri publice pe anumite proiecte derulate de primariile conduse de primari din cadrul partidului din care invinuitul face parte", se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

Citeste si:
Un gigant finlandez vine în România: Va oferi salarii duble față de...
Un gigant finlandez vine în...

Potrivit DNA, Ioan Oltean era cercetat si pentru favorizarea infractorului, procurorii sustinand ca, in seara de 22 martie 2012, a anuntat doua persoane ca a doua zi DNA urma sa faca perchezitii la domiciliile acestora, intr-un dosar in care erau cercetate pentru fapte de coruptie in legatura cu procedurile de achizitie si contractele derulate de Consiliul Judetean Bistrita. Ioan Oltean declara, la iesirea de la DNA - unde a fost pentru a lua la cunostinta acuzatiile din acest dosar, ca procurorii i-au adus la cunostinta ca este acuzat de favorizarea infractorului intr-o cauza disjunsa dintr-un dosar mai vechi.

"Nu am sa comentez ceea ce s-a facut deja public, desi pot sa va spun, cu certitudine, in temeiul actului pus la dispozitie, ca 99 la suta din faptele care sunt imputabile s-au petrecut in 2011, inainte sa se dea acel comunicat, insa vreau sa-mi exprim increderea in institutiile statului ca vor face efectiv dreptate si ca nu va exista niciun fel de abuz. M-am prezentat la DNA cu convingerea ca imi fac datoria de simplu cetatean si am luat act de faptele care mi se imputa. Mi-am exprimat intreaga disponibilitate de a colabora si de a avea o atitudine constructiva, in sensul de a clarifica orice fel de fapta care mi se pune in sarcina, ramanand ca, la sfarsit, fiecare sa-si sustina propria pozitie. Va asigur insa ca, cel putin prin prisma datelor pe care le avem in momentul acesta, nu ma simt vinovat fata de niciuna dintre cele sase fapte enumerate in actul de sesizare si de informare", declara Ioan Oltean.

Citeste si:
Dosarul de coruptie al lui Ioan Oltean, retrimis la DNA
Dosarul de coruptie al lui...

El spunea ca, din cele ce i-au fost aduse la cunostinta de procurorii DNA, poate spune ca "nu sunt fapte care sa aiba caracterul de infractiuni".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.