Social 4 Iunie 2015 15:16
Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a acordat, in sedinta de joi, cinci licente audiovizuale prin cablu unor televiziuni locale, pentru a putea emite si dupa 17 iunie, cand va inceta emisia analogica terestra TV in Romania.

CNA a analizat, joi, mai multe solicitari de acordare a unor licente audiovizuale pentru difuzarea locala prin retele de comunicatii electronice (prin cablu, n.r.). Astfel, CNA a acordat o licenta locala de difuzare prin cablu societatii Etalon SRL, pentru televiziunea Etalon din Ramnicu-Valcea. De asemenea, CNA a acordat o licenta locala prin retele de comunicatii electronice societatii Eco Rino SRL, pentru televiziunea Euro TV din Bacau. In cazul acestei televiziuni, Consiliul a aprobat si modificarea structurii grilei de programe. Totodata, CNA a votat acordarea unei licente prin retele de comunicatie electronice societatii Media Ten Production SRL, pentru postul TV Plus din Suceava, relateaza MEDIAFAX.

Tot in sedinta de joi, CNA a decis acordarea unei licente prin retele de comunicatie electronice societatii Clas Media SRL, pentru postul TTV din Oradea. O alta licenta de difuzare prin cablu a fost acordata societatii Standard QM SRL, pentru postul TV Sighet din Sighetu-Marmatiei. Deciziile de acordare a acestor licente au fost luate cu unanimitatea voturilor membrilor CNA prezenti la sedinta de joi (Monica Gubernat, Florin Gabrea, Valentin Jucan, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Rasvan Popescu, Radu Calin Cristea). Aceste licente de cablu au fost acordate in contextul in care, pe 17 iunie 2015, trebuie oprita transmisia analogica in Romania, conform Strategiei Nationale aprobate de Guvernul Romaniei prin Hotararea de Guvern 403/2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.