Social 4 Iunie 2015 14:33
Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, miercuri, ca a primit raspunsul de la CC in privinta alocatiilor diferentiate pentru copii, insa Curtea a spus ca nu se poate antepronunta pe o initiativa in curs de elaborare, Plumb aratand ca ia in calcul masuri complementare pentru copiii defavorizati.

"Am primit raspunsul de la Curtea Constitutionala, raspunsul in care mi se precizeaza ca, din punctul de vedere al legii fundamentale, CC nu se poate antepronunta pe o initiativa legislativa care este in curs de elaborare. Din punct de vedere procedural, Curtea se poate pronunta numai in momentul in care legea este adoptata. Noi am spus foarte clar ca vrem sa venim cu o viziune noua in ceea ce priveste sistemul de asistenta sociala, in special programele de suport pentru familie si pentru copii, sens in care ne vom consulta si cu organizatiile neguvernamentale de a veni cu un pachet complet si integrat privind suportul familiei si al copiilor, astfel incat sa ne atingem si unul dintre obiectivele importante, acela de a creste natalitatea", a spus Plumb.

Ea a aratat ca acest proiect in care se va regasi acest pachet va fi inaintat Parlamentului in toamna.

Intrebata daca ia in calcul ca alocatiile pentru copii sa fie egale pentru toti, dar familiile defavorizate sa primeasca in plus, Plumb a raspuns ca asa a si spus.

"Da, am si spus. In situatia in care vom avea, in ceea ce priveste cuantumul, egalitate pentru toti copiii in ceea ce priveste alocatia, vom veni cu masuri complementare, cu alte tipuri de masuri suport, astfel incat sa spijinim copiii care provin din familiile sarace, asa cum am facut si de la 1 ianuarie 2015 majorand cu cate 42 de lei pentru fiecare dintre cei 520.000 de copii provenind din familiile defavorizate", a adaugat Rovana Plumb.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anuntat, in 26 mai, ca va transmite o adresa prin care solicita Curtii Constitutionale lamuriri cu privire la faptul daca alocatia de stat pentru copii este un drept universal egal sau aceasta poata fi acordata diferentiat, in functie de veniturile unei familii. Aceasta decizie a fost luata dupa ce Parlamentul a adoptat o lege cu amendamentul PNL de dublare a alocatiilor pentru copii de la 42 lei la 84 lei.

Citeste si:
Marius Budăi demisionează în urma scandalului azilelor groazei....
Marius Budăi demisionează în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.