Social 4 Iunie 2015 13:47
Gabriel Cotabita este constient, au anuntat, joi, reprezentantii Spitalului de Urgenta Floreasca din Bucuresti, precizand ca ”momentele de cooperare alterneaza cu perioade de confuzie”.

”Pacientul prezinta o suferinta cerebrala postanoxica. Evaluarea neurologica este in ameliorare, pacientul fiind evaluat in prezent la 13 puncte pe scala GCS (n.r. - Glasgow Coma Scale, de evaluare a starii de coma de la 3 - coma profunda - la 15). Este constient, momentele de cooperare alterneaza cu perioade de confuzie, dezorientare temporo-spatiala si agitatie psihomotorie in planul patului. Pacientul respira spontan, necesitand intermitent oxigenoterapie pe masca si are functiile vitale in parametrii normali. Se alimenteaza per os, beneficiaza zilnic de sedinte de psihoterapie si fiziokinetoterapie”, au anuntat, joi, intr-un comunicat de presa, reprezentantii Spitalului de Urgenta Floreasca, unde Gabriel Cotabita este internat de aproape o luna.

Conform sursei citate, o echipa multidisciplinara reevalueaza in fiecare zi ”starea de sanatate inca fragila a pacientului”.

Cantaretul Gabriel Cotabita a fost gasit, in 8 mai, in stop cardio-respirator, in stare de inconstienta, intr-o sala de fitness de la un hotel din Capitala. Cotabita era singur in sala cand i s-a facut rau, el fiind gasit ulterior de un angajat al hotelului, care a sunat la numarul de urgenta 112. Cotabita a fost resuscitat de un echipaj SMURD si a raspuns manevrelor, fiind stabilizat si dus la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala.

Investigatiile complexe indicau, in 11 mai, drept cea mai probabila cauza a stopului cardio-respirator suferit de Cotabita o tulburare severa de ritm cardiac, produsa in contextul unor afectiuni cardio-vasculare preexistente.

Un examen RMN efectual in 12 mai a pus in evidenta prezenta unor zone de leziuni cerebrale grave. Tulburarea severa de ritm cardiac care a provocat stopul cardio-respirator a scazut debitul sanguin cerebral si implicit oxigenarea creierului a fost precara. De aceea se vorbeste despre "leziuni cerebrale greu cuantificabile, in acest moment", spuneau surse medicale.

Citeste si:
Cantaretul Gabriel Cotabita s-a insurat
Cantaretul Gabriel Cotabita...

In 19 mai, Gabriel Cotabita a fost supus traheostomiei, interventie care ii va proteja si coardele vocale, declarau, pentru MEDIAFAX, surse medicale, care precizau ca solistul este in continuare ventilat mecanic, in stare grava, dar stabila.

In 25 mai, reprezentantii Spitalului Floreasca anuntau ca starea lui Gabriel Cotabita arata o ameliorare, intrucat pacientul raspunde la anumiti stimuli si respira spontan pe sonda de traheostomie, dar necesita in continuare ventilatie mecanica intermitenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.