Social 3 Iunie 2015 17:56
Camera Deputatilor a respins, miercuri, cu 107 voturi "pentru", 191 "impotriva" si 16 abtineri, motiunea simpla "PSD curenteaza banul public, bonusuri uriase, contracte cu dedicatie si secrete de stat la Transelectrica".
Motiunea simpla intitulata "PSD curenteaza banul public, bonusuri uriase, contracte cu dedicatie si secrete de stat la Transelectrica", a fost semnata de 101 de deputati din PNL si grupul democrat- popular. Potrivit motiunii, companiile de stat, in special cele din domeniul energiei, au devenit in mandatul de premierului Victor Ponta "anexe" ale PSD, prin care "sunt alimentate firmele si buzunarele prietenilor politici ai guvernarii PSD-iste". Initiatorii au aratat ca vor sa dea un semnal serios ca Transelectrica trebuie sa iasa din sfera "de influenta toxica a PSD-ului".

In dezbaterile care au avut loc marti, ministrul Economiei Mihai Tudose a declarat ca motiunea este "sinteza de metafore, cu cifre false, afirmatii gresite", aratand ca Transelectrica este o companie performanta, iar reprezentantii PNL au spus ca sunt nereguli la aceasta companie, relateaza MEDIAFAX.

Deputatul PNL Lucian Bode a afirmat ca aceasta motiune a fost initiata pentru a atrage atentia asupra neregulilor existente la Transelectrica, decizii lipsite de transparenta, politica de personale este discretionara. "Am initiat aceatsa motiune pentruz a atrage atentia asupra neregulile constatate la Transelectrica, (…)actiuni si decizii lipsite de transparenta, programe de investitii si mentenanta nerealizate cu implicatii majore asupra securitatii sistemului energetic national, membrii directoratului si ai consiliului de supraveghere isi acorda bonusuri financiare de ordinul milioanelor de euro, politica de personal este una discretionara, dictata de interese de partid", a spus Bode, fost ministru al Economiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.