Social 31 Mai 2015 13:16
Copiii isi vor putea exersa creativitatea, intre 5 si 6 iunie, la prima editie a NATURA Fest din Parcul Cismigiu din Capitala, acestia fiind asteptati cu ateliere de pictura pe sticla si pe borcane, dar si cu tehnici pentru realizarea de jucarii din componente de calculator si penare din PET-uri.

Prima editie a NATURA Fest, un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Mediului, isi propune sa-i introduca pe copii in lumea reciclarii printr-o gama variata de ateliere. Astfel, pentru copiii de peste 4 ani, NATURA Fest, cu ajutorul mesterilor de la Asociatia D’Avent, a pregatit ateliere de pictura pe sticle si borcane, dar si cursuri pe parcursul carora cei mici vor deprinde trucurile necesare construirii unor jucarii zburatoare - avioane, frisbee, bumerang - din hartie de revista.

De activitatii mai intense se vor bucura copiii in varsta de peste 6 ani, care, cu ajutorul unor elemente inedite, precum dischete, CD-uri, taste si cabluri, vor crea jucarii interesante si pline de originalitate. De asemenea, ei vor putea mesteri bijuterii din PET-uri, pe care le vor decora cu sfoara, si vor invata sa picteze pe sticle si borcane folosind culori acrilice si lac.

Un atelier special a fost pregatit si pentru copiii de peste 8 ani, care vor descoperi la NATURA Fest operatiunile necesare realizarii unor penare din sticle de plastic. Asociatia D’Avent, care a organizat peste 300 de ateliere de reciclare creativa, isi propune ca, prin combinarea a doua elemente importante, respectiv exprimarea artistica si constientizarea ecologica, sa transmita un mesaj neconventional si sa aduca impreuna arta urbana, relaxarea si respectul pentru mediu.

NATURA Fest se va alinia anul acesta miscarii mondiale care se desfasoara sub egida Programului de Mediu al Natiunilor Unite (UNEP), sloganul acestei editii fiind "Recicleaza, reutilizeaza, recreeaza". Totodata, pentru a milita impotriva poluarii excesive din Capitala, NATURA Fest le-a pregatit bucurestenilor un traseu verde, mai exact Crosul Verde al bicicletelor, care va incepe pe 6 iunie, de la ora 10.00.

Citeste si:
Cele mai bune jucării pe care fiecare copil ar trebui să le aibă
Cele mai bune jucării pe care...

NATURA Fest isi propune sa-i mobilizeze pe bucuresteni sa participe la cat mai multe evenimente care au la baza protejarea mediului si educatia ecologica. Programul va fi completat de o serie de concerte acustice, pe scena din Parcul Cismigiu urmand sa vina trupe precum Toulouse Lautrec, The Amsterdams, Grimus, Les Elephants Bizarres, Tony Baboon si Domino.

Ziua Mondiala a Mediului este un vehicul eficient pentru cresterea gradului de responsabilitate in raport cu mediul inconjurator la nivel mondial. Astfel, peste 100 de state adera, anual, la manifestarile programate cu aceasta ocazie. Ziua Mondiala a Mediului - 5 iunie - a fost instituita in 1972 de Adunarea Generala a Natiunilor Unite (ONU) pentru celebrarea Conferintei "Ecologia Umana" de la Stockholm si reprezinta elementul cel mai important al "Programului pentru Mediu" al Natiunilor Unite (UNEP). Sloganul din acest an este "Seven Billion Dreams. One Planet. Consume with Care".

Citeste si:
Daea, la deschiderea anului scolar: Aveti nevoie de ateliere...
Daea, la deschiderea anului...

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe www.facebook.com/Natura.Fest.

NATURA Fest este organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin creart - Centrul de Creatie, Arta si Traditia, in parteneriat cu Asociatia pentru Cultura Urbana si Mediu si cu sprijinul Administratia Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti.

Program ateliere Natura Fest:

VINERI: 10:00 – 12:00: Ateliere de reciclare creativa
Pictura pe sticle si borcane

12:00 – 14:00: Ateliere de reciclare creativa
Jucarii din piese de calculator

17:00 – 19:00: Ateliere de reciclare creativa
Bijuterii din PET

SAMBATA: 10:00 – 12:00: Ateliere de reciclare creativa
Pictura pe sticle si borcane

12:00 – 14:00: Ateliere de reciclare creativa
Jucarii din piese de calculator

17:00 – 19:00: Ateliere de reciclare creativa
Bijuterii din PET

Citeste si:
Bilete gratis la transportul în comun în Brașov pentru cei care...
Brașovenii care vor contribui...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.