Social 29 Mai 2015 12:01
Pasajul subteran Michelangelo din Timisoara, a carui constructie a durat trei ani, fiind realizata in mare parte cu fonduri europene, a fost deschis circulatiei joi, in prezenta primarului Nicolae Robu, care a spus ca ”au fost unii” care si-au dorit sa nu reuseasca sa realizeze acest proiect.

Primarul Nicolae Robu (PNL) a inaugurat, joi seara, pasajul subteran Michelangelo, edilul fiind insotit de angajati ai primariei si de cei care au contribuit la realizarea acestui obiectiv. Pe un perete al pasajului au fost proiectate imagini din timpul constructiei, iar un cvartet de coarde a interpretat arii din opere clasice.

Nicolae Robu si-a amintit ca au existat ”unii” care si-au dorit sa nu reuseasca sa realizeze acest proiect. ”Chiar ma intrebam cine are atata imaginatie sa spuna atatea lucruri despre aceasta lucrare. Am auzit atatea si atatea. Au fost unii care si-au dorit sa nu reusim sa realizam acest proiect. Am supravegheat zona cu Politia pe parcursul acestor lucrari. In fiecare seara am trecut pe aici in drum spre casa. Sper ca va place si sper ca le place tuturor timisorenilor cum arata acum zona”, a declarat Nicolae Robu.

Robu a precizat ca lucrarea a fost finalizata cu o zi inainte de termen. ”Am reusit sa finalizam acest proiect foarte important. Lucrarea a fost una complexa si a avut mai multe componente. Sa nu uitam ca dincolo de realizarea pasajului a fost reabilitat podul Michelangelo, au fost schimbate noua retele de utilitati la nivel de magistrala, ca la suprafata s-a redefinit intersectia s-a facut mult mai aspectuoasa si mai functionala decat era inainte si ca partea cea mai grea a fost realizarea pasajului . Acesta are 455 metri lungime, iar partea acoperita e de circa 125 de metri. Termenul de finalizare al acestei lucrari era 29 mai 2015”, a mai spus Nicolae Robu.

Valoarea totala a proiectului a fost de 52.017.327,34 lei cu TVA, din care finantarea europeana a reprezentat 33.637.568,43 lei. In cadrul proiectului a fost reabilitat podul Michelangelo si construit pasajul subteran, lucrarile incepand in urma cu trei ani. Intersectia face legatura intre sudul si nordul orasului, iar partea de suprafata a fost deschisa circulatiei in 14 iunie 2014, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Satul unde primarul taie salariile angajaților și cu 1.500 de lei...
Satul unde primarul taie...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.