Social 27 Mai 2015 16:16
Institutul Cultural Roman va putea desfasura activitati de valorificare a resurselor proprii, activitati ce vor fi finantate integral din veniturile proprii, potrivit unei Hotarari adoptate miercuri de Guvern.
Aceste activitati constau in vanzarea produselor editoriale, realizarea de studii, analize si programe pe baza de contracte de cercetare, precum si in proiecte realizate in parteneriat public-privat, potrivit unui comunicat remis, miercuri, agentiei MEDIAFAX, de biroul de presa al Executivului. Pentru desfasurarea acestor activitati, Institutul Cultural Roman va utiliza personal propriu de specialitate, iar veniturile realizate se vor folosi pentru finantarea cheltuielilor cu actiunile cu caracter stiintific si social-cultural.

Prevederile acestei Hotarari de Guvern completeaza actualele obiective ale ICR, prevazute in Legea numarul 356 din 2003 privind infiintarea, organizarea si functionarea Institutului Cultural Roman. Intre obiectivele ICR se numara si "realizarea si editarea unor lucrari de referinta din domeniile literaturii, artei si stiintei, de opere literare, precum si de publicatii, singur sau in parteneriat cu institutii specializate din tara si din strainatate", dar si "realizarea, in parteneriat cu institutii specializate, publice sau private, din Romania si din strainatate, a unor studii, analize si cercetari comparate in vederea elaborarii de prognoze pentru diferite sectoare ale vietii sociale si culturale".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.