Social 27 Mai 2015 11:10
Un numar de 31 de localitati din judetul Salaj sunt afectate de inundatii, in urma ploilor cazute in noaptea de marti spre miercuri, mai multe persoane fiind evacuate din locuinte de echipele de interventie ale ISU, iar doua scoli fiind inchise.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Salaj, Lucian Andrei Jacodi, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, ca noua persoane din localitatea Surduc au fost evacuate din locuinte, iar scolile din Cheud si Chiesd au fost inchise. ”Un numar de 31 de localitati din judetul Salaj sunt afectate de inundatii, in urma ploilor inregistrate in noaptea de marti spre miercuri. Din cauza pericolului de inundare, au fost inchise doua scoli din localitatile Cheud si Chiesd, unde elevii nu merg miercuri la cursuri. De asemenea, au fost evacuate noua persoane din localitatea Surduc”, a spus Jacodi.

La ora transmiterii acestei stiri, echipaje ale ISU Salaj intervin in localitatile afectate de inundatii. Hidrologii au emis o avertizare cod rosu pentru trei bazine hidrografice din judetele Satu Mare, Salaj si Maramures, unde de miercuri, de la ora 7.05, pana miercuri, la ora 14.00, se pot produce inundatii locale cu posibile depasiri ale cotelor de pericol.

Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie ce pot determina inundatii locale si cresteri rapide de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de pericol in bazinele hidrografice Maja din judetele Satu Mare si Salaj, Salaj din judetele Salaj si Maramures si Barsau din judetul Maramures.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.