Social 26 Mai 2015 17:02
"Primul pas", cea mai recenta carte scrisa de presedintele Klaus Iohannis, si "Maria a Romaniei. Regina care a iubit viata si patria", un volum dedicat copiilor, scris de Adrian Cioroianu si Mihaela Simina, s-au numarat printre cele mai cautate titluri ale editurii Curtea Veche, la Bookfest 2015.

A zecea editie a Salonului International de Carte Bookfest a avut loc in perioada 20 - 24 mai, la complexul Romexpo din Bucuresti, iar cele aproximativ 200 de edituri participante au adus publicului cititor peste un milion de volume, dintre care circa 4.000 de titluri noi. In cele cinci zile de desfasurare a evenimentului, vizitatorii au putut lua parte la peste 300 de evenimente, printre care lansari, dezbateri si colocvii, proiectii cinematografice si evenimente interactive.

Volumele regale, literatura contemporana de limba ceha, cartile de dezvoltare personala si profesionala au fost apreciate la standul editurii Curtea Veche. Desi aceasta editie Bookfest a avut mai putini vizitatori ca cea din 2014, lansarea cartii presedintelui Klaus Iohannis a atras cei mai multi vizitatori, informeaza un comunicat remis MEDIAFAX.

Urmatorul titlu in topul preferintelor cititorilor a fost un volum regal destinat copiilor - "Maria a Romaniei. Regina care a iubit viata si patria", de Adrian Cioroianu si Mihaela Simina. Volumul, ilustrat de Mihai Alexandru Mihail, este primul dintr-o noua colectie, "Regii si reginele noastre", ce cuprinde carti destinate copiilor despre figurile importante ale regalitatii romanesti.

Ideea acestei colectii a venit in urma observarii, de Asociatia Curtea Veche, a nevoii acute de carti pe intelesul celor mici astfel incat cele mai importante subiecte, inclusiv istoria, sa fie mai usor asimilate, in contextul in care peste jumatate dintre romani au dificultati de intelegere a textelor. Seria de carti este coordonata la Curtea Veche Publishing de Adrian Cioroianu.

Al treilea cel mai cautat volum la standul Curtea Veche Publishing a fost "Pas cu pas", de Klaus Iohannis, prima carte semnata de presedintele Romaniei, bestseller al Targului de carte Gaudeamus 2014.

Citeste si:
Românii sunt în căutare de calorifere electrice și boilere;...
Românii sunt în căutare de...

Pe locul al patrulea in topul vanzarilor s-a aflat un volum regal scris de istoricul Diana Mandache. "Cotroceniul regal" este un album excelent documentat si minunat ilustrat, dedicat uneia dintre cele mai importante cladiri istorice ale Romaniei, informeaza sursa citata. Ridicat initial sub forma unei case domnesti si a unei manastiri, palatul de astazi a fost semnificativ extins si modernizat de Familia Regala a Romaniei, mai ales in timpul Regelui Carol I si al Regelui Ferdinand.

Cel de-al cincilea titlu in topul vanzarilor la acest targ de carte a fost volumul "Satantango", de László Krasznahorkai. Autorul maghiar, premiat de curand cu distinctia Man Booker International Prize 2015, este considerat una dintre cele mai originale si mai profunde voci ale literaturii central-est europene. Volumul ilustreaza, intr-un stil unic, cercul vicios si lipsit de sens in care se invarte umanitatea, la infinit.

Citeste si:
Andreea Tonciu a dat cărțile pe față. Își editează toate pozele de...
Andreea Tonciu a dat cărțile...

Salonul International de Carte Bookfest 2015 a fost organizat de Asociatia Editorilor din Romania, sub egida Federatiei Editorilor din Romania si cu sprijinul Centrului Ceh din Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.