Social 29 Mai 2015 10:21
Se apropie vara asa ca suntem siguri ca ai inceput sa studiezi care sunt cele mai bune oferte pe litoral. Daca in fiecare statiune gasesti cazari curate si restaurante unde mancarea e mereu proaspata, gasirea unei plaje curate poate fi o provocare.

Cele mai curate plaje la Marea Neagra din Romania

Gura Portitei, Sfantul Gheorghe si Sulina sunt deocamdata cele mai curate plaje ale litoralului, chiar daca accesul destul de dificil in zona nu le face preferate de catre cei care vor pur si simplu la mare, ci mai degraba alese de cei interesati macar in egala masura de Delta.

Corbu este una dintre plajele cel mai recent populate.Nisipul este foarte fin in Corbu, insa plin cu multe scoici, accesul cu masina este dificil iar fara este practic imposibil, caci distanta care trebuie parcursa din sat pana la plaja este destul de mare.

Navodariul a ramas plaja taberelor copilariei. Apa este lina, plaja este curatata de serviciile locale. Apropierea de Combinat face insa ca uneori, in functie de directia din care bate vantul, pe plaja sa ajunga mirosul specific.

Mamaia Nord a fost mult timp o zona relativ salbatica, neamenajata.

In zona s-au infiintat numeroase pensiuni, care au dus la aparitia teraselor pe plaja. Zona este insa ceva mai linistita decat in statiune. Curatenia de pe plaja depinde in mare masura de cat de bine este administrata aceasta de cei care au concesionat zona respectiva.
Mamaia nu mai are nevoie de nici o prezentare. Plaja a devenit extrem de aglomerata, plina de sezlonguri, si de multe ori muzica de la terase se amesteca intr-un vuiet ametitor. Pe de alta parte, zona ofera o multitudine de cluburi si distractii pentru toate varstele, restaurante asezate unul langa celalalt, placintarii, magazine, terenuri de tenis.

Eforie Nord a castigat mult teren in ultimii ani, din punctul de vedere al plajelor curate, amenajate si prietenoase.
Nelipsitele sezlonguri si terase cu muzica, insa si cosuri de gunoi, si ceva mai mult interes pentru curatenie. In plus, celebrele Gogoasa Infuriata, in imediata apropiere a plajei!

Citeste si:
Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia, revenire de gală, cu o...
Festivalul Național de Muzică...

Eforie Sud din pacate a avut de suferit din cauza lipsei de interes pentru refacerea falezei, care in multe zone este aproape prabusita. Intrarea in apa nu este chiar lina, iar numeroasele constructii ridicate recent in zona au lasat din pacate in apa deseuri desul de periculoase.

Jupiter a castigat de asemenea din terenul pierdut in anii trecuti. Plaja este curata si bine dotata, inchirierea unui sezlong oferind acces la dusuri si cabina de schimb. Exista zone amenajate pentru sporturi pe plaja (volei).

Venus este o alta destinatie care concureaza cu Mamaia din punctul de vedere al intrarii in apa.

Citeste mai multe despre familie si copii in Clubul Bebelusilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.