Social 25 Mai 2015 13:01
Darius Valcov, aflat in arest preventiv, dupa ce a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile de primar, senator si ministru, si-a trimis, luni, demisia din functia de parlamentar, la Senat.

Darius Valcov este senator din 2012, unde a fost ales in colegiul uninominal 1 din Circumscriptia electorala nr.30 Olt. Demisia lui Valcov a fost depusa la Secretariatul Senatului, potrivit secretarului institutiei, Ion Vargau. Plenul Senatului urmeaza sa ia act de demisia acestuia si de vacantarea postului de senator, scrie MEDIAFAX.

Avocata lui Darius Valcov anunta, pe 7 aprilie, in ziua in care procurorii DNA au cerut instantei supreme emiterea unui nou mandat de arestare preventiva pe numele fostului ministru al Finantelor, ca acesta a demisionat din functia de parlamentar. "Demisia domnului Valcov este un act politic", spunea la acel moment Lucia Furtuna, avocata lui Valcov. Cu toate acestea, demisia efectiva a fost trimisa abia luni la Biroul Permanent al Senatului, la distanta de o luna si jumatate de la anuntul facut de avocata lui Valcov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.