Social 22 Mai 2015 11:02
Ministerul Sanatatii aloca 360.000 de lei pentru intretinerea si functionarea, timp de sase luni, a Formatiunii Medicale ROL 2, spitalul militar de campanie de la Otopeni pregatit pentru posibile cazuri de Ebola, printr-o ordonanta de urgenta adoptata joi.

Avand in vedere "Masurile de prevenire si de crestere a capacitatii de interventie in combaterea infectiilor cu virusul hemoragic Ebola", stabilite prin memorandumul aprobat de Guvern in 17 septembrie 2014, Ministerul Sanatatii are ca sarcina organizarea spitalului modular din cadrul Formatiunii medicale ROL 2 a Ministerului Apararii Nationale, ca sectie externa a Institutului National de Boli Infectioase "Matei Bals", sub denumirea de Centru Unic de Management al Cazurilor de Ebola (CUMCE), se arata in textul actului normativ.

Totodata, prin Hotararea nr.1 privind cresterea capacitatii de interventie in prevenirea si combaterea infectiilor cu virus hemoragic Ebola, a Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta- Comitetul National Ebola, s-a stabilit ca formatiunea medicala ROL 2, respectiv Centrul Unic de Management al Cazurilor Ebola, sa functioneze in incinta Institutului National de Gerontologie si Geriatrie "Ana Aslan", scrie MEDIAFAX.

Astfel, pentru asigurarea finantarii activitatilor pentru cresterea capacitatii de interventie in combaterea infectiilor cu virus hemoragic Ebola, prin OUG nr. 59/2014 au fost aprobate fonduri catre institutiile responsabile de managementul cazurilor de infectie cu virus Ebola (MAI, MApN, MS), in vederea implementarii masurilor prevazute in memorandum. Prin OUG adoptata joi, se aproba sustinerea in continuare a cheltuielilor de intretinere si functionare a Formatiunii Medicale ROL 2 cu suma de 360.000 lei pentru o perioada de sase luni, din bugetul pentru anul 2015 al Ministerului Sanatatii. MS va mentine spitalul modular pana cand Organiuzatia Mondiala a Sanatatii va declara libere de Ebola focarele din Sierra Leone si Guineea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.