Social 20 Mai 2015 17:14
Guvernul discuta, in sedinta de miercuri, o ordonanta de urgenta prin care vor putea fi achizitionate, din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, noi medicamente destinate tratamentului hepatitei C si cirozei.

"Este vorba de o chestiune care ne va aduce mai aproape pentru noul tratament pentru hepatita C si ciroza, care ar putea intra in urmatoarele doua saptamani in Romania. Din pacate, s-a ajuns la un numar record de purtatori de virus C. Sunt 650.000 astazi in Romania, nu toti fac boala, dar toti trebuie sa stie ca in momentul in care dezvolta boala, 16.000 au astazi, estimativ, boala dezvoltata, trebuie sa aiba un tratament cu efect terapeutic foarte mare, nu ca pana acum. Efectul terapeutic al noului tratament se duce undeva spre peste 90%, fata de cel care este acum", a sustinut ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, in sedinta de guvern.

Banicioiu a precizat ca spera ca saptamana viitoare sa fie finalizate negocierile cu firmele din domeniu, in vederea achizitionarii noului tratament. Premierul Victor Ponta a afirmat, la randul sau, la inceputul sedintei de guvern, ca "din ce o sa avem azi stiri la televizor, banuiesc ca asta e cea mai importanta" si i-a cerut ministrului Banicioiu sa insiste pe acest subiect, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.