Social 20 Mai 2015 15:03
Suspendarea exportului de lemne va fi promovata nu prin ordonanta de urgenta, ci prin proiect de lege, pentru a fi cat mai putin criticabil, act normativ care va fi avizat in interval de cate o saptamana in fiecare dintre cele doua Camere ale Parlamentului, a anuntat premierul Victor Ponta.

Sambata, Ministerul Mediului a prezentat un proiect de ordonanta de urgenta care stabileste ca exportul de materiale lemnoase, sub forma de busteni, cherestea si lemn de foc, va fi suspendat pana la 31 august. In termen de 45 de zile de la intrarea in vigoare a ordonantei, orice operatiune de export si livrare intra-comunitara trebuie sa fie insotita de licenta.

"Licenta se va emite pe fiecare operatiune de export sau de livrare intra-comunitara si va contine urmatoarele: elemente de identificare a emitentului, solicitantului, provenienta, incadrarea tarifara, sortiment de material lemnos, specie, cantitate exprimata in metri cubi, pretul de vanzare, destinatia, modalitatea de transport in afara tarii si biroul vamal prin care se face exportul sau punctul de trecere al frontierei Romaniei in cazul livrarilor intra-comunitare", se arata in document.

Premierul Victor Ponta a anuntat, saptamana trecuta, ca Guvernul intentioneaza sa interzica, pe o perioada limitata, exporturile de orice fel de masa lemnoasa neprelucrata, procedura fiind deja pregatita printr-un proiect de ordonanta de urgenta care a fost insa blocat in discutii la Ministerul Justitiei, scrie MEDIAFAX.

El le-a cerut reprezentantilor Ministerului Justitiei sa gaseasca o solutie juridica pana in aceasta saptamana, avertizandu-i ca, in caz contrar, isi pot gasi de lucru in alta parte. Anuntul lui Ponta a fost facut dupa ce proiectul de modificare a Codului silvic, initiat in vara anului trecut de 125 de parlamentari PSD si trimis inapoi la Parlament pentru reexaminare de Iohannis, a intrat in dezbatere la comisiile Camerei Deputatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.