Social 19 Mai 2015 17:22
Comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor a decis, marti, modificarea Ordonantei 10/2015 pentru organizarea loteriei bonurilor fiscale, stabilind ca la extragerea loteriei bonurilor fiscale se va acorda un numar de maxim 100 de premii.

Deputatii din comisie au votat amendamente la ordonanta dupa ce ministrul finantelor Eugen Teodorovici a propus aceasta solutie pentru ca sumele castigate de participantii la loterie sa fie mai consistente. Astfel, potrivit celor adoptate de deputati, la extragerea loteriei bonurilor fiscale se va acorda un numar de maxim 100 de premii. Unitatea teritoriala a administratiei fiscale unde a fost depus in original bonul fiscal castigator va elibera titularului bonului o copie pe care este scris ca este conform cu originalul si contine un numar unic de inregistrere atribuit automat printr-o aplicatie informatica la nivel national.

Pentru asigurarea transparentei, o lista privind bonurile prin care au fost revendicate premiile se vor publica pe site-ul Ministerului Finantei Publice si pe cel al Autoritatii Nationale de Administrare Fiscala, scrie MEDIAFAX. Daca in urma centralizarii listei bonurilor fiscale pe care s-au revendicat premiile se va constata depasirea numarului maxim de premii care se acorda, se va proceda la extragerea aleatorie a unui numar de 100 de bonuri fiscale castigatoare din totalitatea bonurilor fiscale din lista.

In situatiile in care ulterior efectuarii unei extrageri se constata erori de natura tehnica in desfasurare acesteia care nu vizeaza caracterul aleator al acesteia, se va considera ca extragerea a fost efectuata correct, iar premiile se vor acorda castigatorilor in urma extragerii si dupa desfasurarea procedurilor. Ordonanta urmeaza sa intre in dezbaterea plenului Camerei Deputatilor.

Ministrul Finantelor Eugen Teodorovici a declarat, in 5 mai, ca o solutie pentru ca premiile la Loteria bonurilor fiscale sa fie mai valoroase este ca, pentru toate bonurile castigatoare aferente unei zile, sa fie selectati doar 100 de castigatori, astfel incat suma primita sa fie consistenta, iar solicitarea bonului sa fie stimulata. "Este o solutie, si anume aceea ca sa se pastreze aceeasi abordare de a se extrage luna, ziua respectiva, bonurile fiscale din acea zi, eventual fara niciun fel de valoare - ca ideea e sa stimulezi solicitarea bonului fiscal, nu neaparat valoarea acestuia - iar din acele bonuri, din acea perioada, sa se faca o noua extragere, sa spunem o suta de castigatori, la care sa se imparta acel premiu de un milion de lei, astfel incat castigurile sa fie unele consistente", a declarat atunci ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

Citeste si:
Stil ecvestru la Karpatia Horse Show: clasic chic! Ce premii poti...
Stil ecvestru la Karpatia...

Pentru prima loteria a bonurilor fiscale, organizata a doua zi de Paste, au fost deocamdata depuse peste 15.000 de cereri de revendicare a premiilor, bugetul total aferent acestei extrageri, de un milion lei, urmand sa fie impartit, conform procedurii actuale, la numarul total de castigatori. In aceste conditii, valoarea premiului pentru fiecare bon castigator se ridica, la acest moment, la 66 lei. Urmatoarea extragere de bonuri fiscale este programata pentru luna iulie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.