Social 18 Mai 2015 17:27
Fostul presedinte Traian Basescu a postat, luni, pe Facebook, un nou mesaj pe tema padurilor, sustinand ca ”problema reala o reprezinta defrisarile irationale, si nu cota de piata a firmei austriece Schweighofer”.

Intr-un mesaj postat luni pe Facebook, fostul sef al statului spune ca solutia pentru protejarea padurilor este clauza de salvgardare prevazuta la art. 191 din Tratatul de la Lisabona. ”Impresia mea este ca nici unul din protagonistii disputei legata de Codul Silvic nu vrea sa atinga fondul cauzei, care este incetarea defrisarii salbatice a padurilor. In timp ce domnul Ponta vrea limitarea la 30 la suta a cotei de piata pentru firma austriaca Schweighofer, domnul Iohannis nu vrea aceasta limitare, motiv pentru care a retrimis legea inapoi in Parlament. Si de aici taraboiul si acuzele reciproce”, scrie Basescu.

Fostul presedinte mai spune ca problema reala o reprezinta defrisarile irationale, si nu cota de piata a firmei austriece Schweighofer, iar disputa dintre Ponta si Iohannis este ”ca si cum ai da unuia care moare de sete in desert o bucata de paine”, scrie MEDIAFAX.

”Problema nu este cum se imparte prada rezultata din defrisarea salbatica a padurilor, ci cum eliminam defrisarile si trecem la exploatarea rationala a padurilor statului si, in mod egal, a celor private. Clauza de salvgardare prevazuta in Tratatul de la Lisabona la art. 191, prin care Romania va avea ca aliat Comisia Europeana, este cea care poate pune capat defrisarilor irationale si inchide apetitul de procese cu care ameninta austriecii (..) Romania trebuie sa ingradeasca defrisarile, si nu comertul. Pricepeti, domnilor Iohannis si Ponta ca nu ne puteti prosti pe toti cu o disputa falsa legata de impartirea prazii intre romani si straini, cand, de fapt, problema este sa nu se mai defriseze salbatic padurea indiferent de cine o face?”, adauga fostul presedinte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.