Social 17 Mai 2015 13:30
Cate o candela rosie pentru fiecare persoana care a murit din cauza SIDA in Romania va fi aprinsa, duminica seara, in parcul Herastrau, cu ocazia omagierii, in lumea intreaga, a celor rapusi de acesta boala.

Asociatia Romana Anti-SIDA (ARAS) impreuna cu Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti (SSMB) organizeaza, duminica, Memoriale SIDA, cu ocazia Zilei Internationale a Lumanarilor Aprinse, in Bucuresti si Arad. In a treia duminica de mai a fiecarui an, mii de comunitati din intreaga lume se reunesc pentru a aprinde lumanari si candele in memoria celor care au murit in urma SIDA.

In Bucuresti, vor avea loc activitati, intre orele 18.30 si 20.30, in parcul Herastrau - intrarea Charles de Gaulle, unde vor fi aprinse 6.619 candele rosii - cate una pentru fiecare persoana care a decedat in urma SIDA in Romania, scrie MEDIAFAX.

Voluntarii ARAS vor discuta cu oamenii prezenti despre semnificatia acestei zile, le vor oferi pliante si fundite rosii - simbol mondial de lupta anti-SIDA si de solidaritate cu persoanele infectate. Incepand cu ora 19.00, ARAS invita toate persoanele interesate sa i se alature intr-un scurt ceremonial de desfasurare de quilt-uri - panze comemorative pentru copiii care au murit de SIDA in Romania.

Ziua Internationala a Lumanarilor Aprinse este cea mai ampla miscare anti-SIDA din lume, iar ARAS este asociatia care, in 1992, a introdus in Romania acest tip de comemorare, prin care isi propune nu doar sa aduca un omagiu colectiv celor disparuti, ci si sa transmita un mesaj de incurajare celor afectati de HIV/SIDA si un semnal de alarma celor care inca mai pot evita aceasta boala. Manifestarea este, in acelasi timp, o incercare de a mobiliza toate fortele capabile sa schimbe cursul epidemiei, de la autoritati politice sau religioase, personal medical, asistenti sociali, profesori, comunitati artistice, organizatii neguvernamentale, jurnalisti, medii de afaceri etc., pana la cei ce se vor afla in trecere prin zonele de desfasurare a evenimentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.