Social 15 Mai 2015 17:22
Administratia Prezidentiala a anuntat, vineri, dupa primirea presedintelui Klaus Iohannis in audienta de catre Sanctitatea Sa, Papa Francisc, ca Suveranul Pontif a acceptat cu placere invitatia din partea sefului statului de a vizita Romania si ca data vizitei va fi stabilita pe canale diplomatice.

Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, presedintele Klaus Iohannis a fost primit in audienta de catre Sanctitatea Sa Papa Francisc, dupa care s-a intalnit cu Eminenta Sa Cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat. ”In cursul acestor intalniri deosebit de cordiale, care au avut loc in ziua aniversarii a exact 25 de ani de la restabilirea relatiilor diplomatice, au fost discutate relatiile dintre Romania si Sfantul Scaun. De ambele parti a fost exprimata satisfactia deosebita cu privire la caracterul excelent in care s-au dezvoltat aceste relatii in ultimii 25 de ani. S-a reafirmat, totodata, interesul reciproc pentru dezvoltarea in continuare a dialogului si a cooperarii bilaterale, cu accent pe domenii precum promovarea libertatii religioase, dialogul interreligios si combaterea fundamentalismului. A avut loc, de asemenea, si un schimb de opinii pe teme internationale de actualitate”, se precizeaza in comunicat.

Administratia Prezidentiala anunta ca presedintele Romaniei i-a adresat Sanctitatii Sale invitatia de a vizita Romania, scrie MEDIAFAX. ”Invitatia a fost acceptata cu placere, data vizitei urmand a fi convenita ulterior pe canale diplomatice”, se mai mentioneaza in comunicatul oficial transmis la finalul audientei de la Vatican.

In cadrul intalnirii dintre presedintele Klaus Iohannis si Papa Francisc, presedintele Romaniei i-a prezentat cele doua cadouri simbolice oferite in numele statului roman.”Sanctitatea voastra, mi-am permis sa va aduc o moneda care semnifica importanta crestinatatii pentru noi, este o moneda foarte speciala, emisa de Banca Nationala a Romaniei”, a declarat Klaus Iohannis, despre emisiunea numismatica dedicata comemorarii a 2000 de ani de crestinism.

Seful statului a facut o scurta prezentare si celui de-al doilea cadou: ”Este o gravura care reprezinta orasul meu natal, unde am fost si primar, o imagine din centrul Sibiului. Fiecare din aceste biserici reprezinta o confesiune si convietuiesc de multe secole, in centrul orasului, dupa cum v-am prezentat situatia frumoasa de convietuire si etnica, si religioasa si culturala, din Romania”, i-a spus Klaus Iohannis Sanctitatii Sale, Papa Francisc. Papa Francisc a declarat despre medalia pe care i-a oferit-o cadou presedintelui Klaus Iohannis ca este facuta de un artist din secolul trecut. ”Imi place sa ofer aceasta medalie celor care sunt la conducere, pentru ca au o mare indatorire fata de poporul lor”, a afirmat Suveranul Pontif.

Citeste si:
Vaticanul, implicat într-o misiune secretă de pace în Ucraina. Papa...
Vaticanul, implicat într-o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.