Social 13 Mai 2015 14:26
Omul de afaceri Georgica Cornu a fost ridicat, miercuri, de politisti de la locuinta sa din Timisoara, in urma perchezitiilor facute intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de trei milioane de euro, el urmand sa fie dus la audieri la sediul Politiei Mehedinti.

La iesirea din vila sa, situata la marginea municipiului Timisoara, unde au fost facute perchezitii, Georgica Cornu a declarat ca nu stie de ce este acuzat si ca nu a facut ”nicio evaziune fiscala”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Omul de afaceri va fi dus la sediul Politiei Mehedinti, pentru a fi audiat. Surse judiciare au declarat ca politistii de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Mehedinti au descins, miercuri dimineata, la locuinta lui Georgica Cornu din Timisoara, dar si la alte patru adrese din municipiu, intre care si vila fostei sotii a omului de afaceri.

Conform surselor citate, perchezitiile au fost facute intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de trei milioane de euro. Inainte de a le deschide oamenilor legii poarta de la vila sa, Georgica Cornu si-ar fi facut cruce, potrivit surselor citate. La jumatatea lunii martie, locuinta lui Georgica Cornu a fost de asemenea perchezitionata, el fiind ulterior retinut de Parchetul Tribunalului Mehedinti, pentru evaziune fiscala si spalare de bani, apoi arestat la domiciliu, masura fiind inlocuita in final cu controlul judiciar.

Perchezitiile de atunci au fost facute in Bucuresti si in zece judete - Mehedinti, Timis, Arad, Bihor, Hunedoara, Gorj, Caras-Severin, Valcea, Dolj si Dambovita - la locuintele unor persoane suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu de noua milioane de euro, precum si la sediile sociale ale societatilor administrate de acestea, intre adresele vizate numarandu-se si firme ale omului de afaceri Georgica Cornu, dar si locuinta acestuia din Timisoara.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 2008-2014, 101 persoane, in calitate de asociati, administratori sau imputerniciti ai 88 de societati comerciale, ar fi eludat obligatiile fiscale. De asemenea, acestia sunt suspectati ca ar fi dispus inregistrarea in contabilitate a mai multor facturi fiscale emise in baza unor operatiuni comerciale fictive, reprezentand cheltuieli cu achizitia de material de constructii, piese si componente auto, in valoare totala de peste 22,5 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal TVA si ar fi diminuat artificial impozitul pe profit. Prin aceste operatiuni fictive, suspectii ar fi prejudiciat bugetul cu peste noua milioane de euro.

Citeste si:
Percheziții la Institutul Marius Nasta din București: suspiciuni de...
Percheziții la Institutul...

Ulterior, prin intermediul societatilor controlate, cei in cauza ar fi facut mai multe tranzactii financiare, respectiv depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de "rularea" acestor valori prin conturile bancare ale societatilor. Astfel, acestia ar fi disimulat provenienta si circulatia banilor.

In urma perchezitiilor, anchetatorii au indisponibilizat 16 autoturisme a caror valoare depaseste 600.000 de euro, printre acestea fiind doua BMW X5, doua Porche Cayenne si un VW Touareg. De asemenea, a fost ridicata suma de 700.000 de lei - cash - si s-au indisponibilizat bunuri imobile in valoare de 360.000 lei.

Si in luna martie a anului trecut, procurorii DIICOT au descins la vila lui Georgica Cornu din Ghiroda (Timis), dar si la sediul firmei sale de constructii Izometal-Confort. Perchezitiile au fost facute intr-un dosar in care omul de afaceri a fost acuzat ca a prejudiciat statul cu aproximativ 60 de milioane de lei prin evaziune fiscala. Cornu a fost atunci retinut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost eliberat sub control judiciar.

Citeste si:
Shakira este acuzată de evaziune fiscală. Cântăreața ar putea...
Shakira este acuzată de...

Omul de afaceri Georgica Cornu, numit si "regele asfaltului din Banat", detine grupul de firme Confort si are afaceri si in comert. El mai are si un centru de echitatie la Herneacova, proprietate care se intinde pe 12.000 de hectare. El a fost presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.