Social 12 Mai 2015 11:09
Patriarhia Romana atrage atentia ca parteneriatele civile incearca sa slabeasca familia traditionala sau sa i se substituie si reprezinta un atentat la identitatea acesteia, dupa intrarea in dezbatere parlamentara a unei noi propuneri legislative de reglementare a acestora.

"Subminarea valorilor familiei traditionale prin crearea unor alternative la aceasta pericliteaza familia naturala ca temelie a societatii umane. De aceea, familia traditionala are dreptul si datoria de a-si proteja propria identitate, demnitate si continuitate", se arata intr-un comunicat al Patriarhiei Romane.

Biserica mai spune ca binecuvanteaza numai familia traditionala, fata de care, "din cele mai vechi timpuri, poporul roman a mostenit si a cultivat un respect deosebit".

"Niciun angajament international al Romaniei nu obliga statul roman sa legifereze relatiile in afara familiei constituite prin casatoria dintre un barbat si o femeie. Experienta altor state arata ca aceste parteneriate civile sunt doar o anticamera a acceptarii casatoriilor intre persoanele de acelasi sex. Familia nu este doar un set de drepturi recunoscute sotilor de catre stat, ci si o valoare sociala, care sustine viata si continuitatea unui popor. De aceea, subminarea familiei traditionale nu poate fi decat in defavoarea binelui comun al societatii", sustine Patriarhia.

Conducerea Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) mai spune ca, deoarece in textul initiativei se face mentiune la "cresterea si educarea copiilor aflati in intretinerea" persoanelor care au incheiat un contract de parteneriat civil, "adoptarea initiativei privind parteneriatele civile ar avea efecte negative si in ceea ce priveste cresterea si dezvoltarea sanatoasa a copiilor". "Copiii risca sa fie privati, impotriva vointei lor, de afectiunea materna sau paterna, fapt care ar duce la efecte negative pe termen lung, prin substituirea acestora cu alte tipuri de afectiune (doua mame, doi tati etc.)", sustin reprezentantii BOR.

Patriarhia Romana solicita Camerei Deputatilor, camera decizionala, sa respinga si de aceasta data propunerea legislativa privind reglementarea parteneriatului civil, intrucat "constituie un atentat la valoarea permanenta a familiei si la identitatea acesteia". Propunerea legislativa privind reglementarea parteneriatului civil, initiata de deputatul Remus Cernea, a fost dezbatuta de Senat si respinsa in 31 martie, iar acum se afla in procedura de avizare la comisiile permanente din Camera Deputatilor. Pana acum a primit aviz negativ de la Comisia pentru egalitate de sanse si Comisia pentru drepturile omului si aviz favorabil de la Comisia pentru munca si protectie sociala, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Ce venituri au slujitorii Domnului. Salariul pe încasat de...
Ce venituri au slujitorii...

Dupa intocmirea raportului de catre Comisia juridica, propunerea legislativa va fi supusa la vot in plenul Camerei Deputatilor, forul decizional.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.