Social 11 Mai 2015 15:40
Gabriel Cotabita este in continuare in stare foarte grava, in coma indusa medicamentos, si exista suspiciuni ca s-ar fi produs leziuni cerebrale, investigatiile fiind continuate de o echipa medicala pluridisciplinara de la Spitalul Floreasca, unde cantaretul este internat la terapie intensiva.

Potrivit unor surse din anturajul lui Gabriel Cotabita, starea de sanatate a cantaretului a fost reevaluata luni, de o comisie medicala pluridisciplinara, care a propus sa fie facuta o investigatie RMN cerebrala, in conditiile in care exista suspiciuni ca ar putea exista leziuni cerebrale.

Anterior, au fost facute mai multe investigatii, pentru evaluarea starii de sanatate a lui Cotabita, printre care si o coronarografie, al carei rezultat a fost bun, nefiind leziuni pe arterele coronare. Coronarografia permite vizualizarea directa a arterelor coronare, responsabile de angina sau infarct. Sursele citate au precizat ca, la trei zile de la internarea in Spitalul de Urgenta Floreasca, Gabriel Cotabita este asistat si ventilat mecanic, fiind in coma indusa medicamentos. Muzicianul Mihai Pocorschi a declarat, pentru MEDIAFAX, ca medicii urmau sa se intruneasca luni pentru a evalua starea de sanatate a lui Gabriel Cotabita.

"Trebuia sa se intruneasca la Spitalul de Urgenta un consiliu medical, cu cei de la Cardiologie, cu cei de la Neurologie, nu stiu daca s-a intamplat", a spus Pocorschi, adaugand ca nu sunt noutati fata de ziua de duminica.

"Din ceea ce stiu, din sursele medicale avizate, in ultima instanta, se pare ca a fost un stop cardio-respirator", a mai spus Pocorschi.

Intrebat daca, in momentul de fata, Gabriel Cotabita este tinut in viata cu ajutorul aparatelor, Mihai Pocorschi a spus ca aceasta nu este o informatie pe care sa o detina el. "Din cate stiu, cam asta e situatia, dar nu o luati ca pe o situatie clara si sigura", a adaugat acesta. "Pana cand lucrurile se vor clarifica, intr-un fel sau altul, nu pot decat sa solicit de la toata lumea care il cunoaste si il iubeste ganduri bune, vibratie buna si speranta", a completat artistul.

Citeste si:
Un fan i-a cerut bani lui Jador pe Instagram. Care a fost reacția...
Un fan i-a cerut bani lui...

Fiica lui Cotabita: Singurii abilitati sa ofere informatii sunt medicii; astazi vor face declaratii

Aela Cotabita, fiica lui Gabriel Cotabita, spune ca artistul, internat la Spitalul Floreasca, beneficiaza de toata ingrijirea medicala necesara si le multumeste medicilor pentru profesionalism, precizand ca in cursul acestei zile echipa medicala va oferi informatii despre starea tatalui sau.

Intr-un mesaj postat luni pe Facebook, fiica lui Cotabita le multumeste celor care transmit ganduri bune familiei, precum si medicilor de la Spitalul de Urgenta Floreasca.

”Multumim din inima tuturor celor care ne trimit ganduri bune si vor continua sa faca acest lucru si sa ne fie alaturi. In acest moment, tatal nostru beneficiaza de toata ingrijirea medicala necesara si multumim pe aceasta cale echipei Spitalului Floreasca pentru dedicatia si profesionalismul de care dau dovada. Este o perioada in care familia se concentreaza exclusiv asupra starii de sanatate a tatei, drept urmare vom continua sa nu raspundem solicitarilor separate din partea presei, iar cand va fi cazul pentru declaratii, le vom face. Dupa cum bine stiti, tata este o persoana demna si discreta, atat in ce priveste viata lui personala, cat si in aparitiile publice. Apelam atat la colegii lui, cat si la presa sa faca posibil ca acest lucru sa ramana neschimbat. Intelegem preocuparea si o apreciem, insa va rugam sa nu va lasati condusi de emotii pentru a obtine orice fel de informatie legata de starea lui. Reprezentantii Spitalului Floreasca, cu acordul nostru, sunt singurele persoane abilitate sa ofere informatii despre evolutia conditiei sale de sanatate si am agreat ca ei sa ofere o declaratie in cursul zilei de astazi”, scrie fiica lui Gabriel Cotabita.

Citeste si:
A murit Aurel Mitran, primul manager și impresar rock din România....
A murit Aurel Mitran, primul...

Cotabita a fost gasit, vineri, in stare de inconstienta, intr-un hotel din Capitala. Cantaretul a fost resuscitat de un echipaj SMURD si a raspuns rapid manevrelor, fiind stabilizat si dus la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala.

Gabriel Cotabita, care s-a nascut pe 1 noiembrie 1955, la Craiova, este cantaret de muzica usoara si pop-rock, prezentator, producator muzical si de televiziune. De asemenea, este solistul formatiei VH2 si a fost membru al cunoscutului grup rock Holograf, in anii 1980. Impreuna cu Holograf a lansat, in anul 1984, albumul "Holograf 1". Gabriel Cotabita a jucat in filmul muzical "In fiecare zi mi-e dor de tine", de Gheorghe Vitanidis, muzica fiind semnata de George Grigoriu si Ionel Tudor. De asemenea, figureaza pe coloana sonora a peliculei "Rezerva la start", de Anghel Mora, muzica fiind compusa de Adrian Enescu. De-a lungul carierei, Gabriel Cotabita a lansat mai multe albume, printre care "Formatii rock 5" (cu formatia Redivivus, album colectiv), "Holograf 1" (cu formatia Holograf), "Noapte albastra", "Noi ramanem oameni", "Prima iubire si ultima", "In fiecare zi mi-e dor de tine" (cu Marina Florea), "Prizoner", "Viata e un cazino", "Greatest Hits" (cu formatia VH2), "Daca n-ai iubi" (cu formatia VH2), "Farame de tandrete", "2" (cu formatia VH2) si "25 de ani de nopti albastre - Best of Gabriel Cotabita".

Citeste si:
Cantaretul Gabriel Cotabita s-a insurat
Cantaretul Gabriel Cotabita...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.