Social 11 Mai 2015 14:24
Elevii din lotul olimpic de chimie al Romaniei au cucerit sase medalii - doua de aur, trei de argint si una de bronz -, iar unul dintre medaliatii cu aur a obtinut punctajul absolut, la cea de-a 49-a editie a Olimpiadei Internationale de Chimie, desfasurata la Erevan.
Cea de- a 49-a editie a Olimpiadei Internationale de Chimie "Dimitri Mendeleev" s-a desfasurat in perioada 3 - 10 mai, la Erevan.
  • Medaliile de aur au fost obtinute de Dumitru Calugaru (punctaj absolut), elev in clasa a XII-a la Colegiul National "Tudor Vladimirescu" din Targu Jiu, si Andrei Iliescu, elev in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Amandoi au fost laureati cu aur si la editia precedenta.
  • Medaliile de argint au intrat in posesia urmatorilor elevi: Paul Haidu-Gerea (clasa a X-a/ Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta), Cristian Robert Raclea (clasa a XI-a/ Colegiul National "Vasile Alecsandri" din Galati) si Silvestru-Alexandru Big (clasa a XII-a/ Colegiul National "Alexandru cel Bun" din Gura Humorului).
  • Medalia de bronz i-a revenit lui Tiberiu Alexandru Pana, elev in clasa a XII-a la Colegiul National "Mihai Viteazul" din Ploiesti.

Competitia presupune parcurgerea a trei probe, timp de cinci ore, dintre care doua probe teoretice si una practica/experimentala, toate cu grad de complexitate extrem de ridicat. Prima proba teoretica a cuprins opt probleme obligatorii, iar a doua a avut ca obiectiv rezolvarea unei probleme (la alegere dintr-un set de trei) pentru fiecare din cele cinci sectiuni incluse: chimie fizica, stiintele vietii, chimie anorganica, chimie organica si chimie analitica. La aceasta editie a Olimpiadei Internationale de Chimie "D. Mendeleev" au participat 95 de elevi din 15 tari, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.