Social 11 Mai 2015 13:56
Joi, 14 mai, EUROPAfest - jazz | blues | pop | clasic isi deschide larg portile si invita lumea buna sa i se alature intr-un maraton de evenimente pline de culoare si rafinament.

Ca in fiecare an EUROPAfest vine cu ceva nou. In 2015 festivalul surprinde publicul cu un dublu Opening Concert – Bucuresti si Sibiu. Doua categorii de spectatori, una iubitoare de blues si jazz, cealalta de clasic, se vor delecta la un concert deosebit. Indiferent de oras, seara promite emotii, trairi intense si experiente autentice alaturi de artisti de prima liga.

Incepand cu ora 19:00, scena Teatrului Excelsior din Bucuresti este animata de doua band-uri inovatoare si sofisticate, caracterizate prin originalitate si expresivitate artistica: Turn On | Finlanda si Hot Club de Bucharest | Romania.

Finlandezii de la Turn On reusesc sa faca din fiecare concert o adevarata manifestare de forta, sunet si optimism. Tot ceea ce creeaza pe scena e live, fara compromisuri, doar traire si bucurie reala. Misiunea celor 6 artisti este conectarea cu publicul bucurestean pe acorduri de blues, rock si soul si oferirea unui spectacol memorabil. Hemppa Sihvonen–chitara, Jarppa Makinen–bas, Mara Paavilainen–tobe, Seppo Wahl–pian, Make Salminen–saxofon si Jukka Salmi–voce incep povestea pe scena si aduc incetul cu incetul publicul in propriul univers.

Hot Club de Bucharest adopta un stil de jazz distinct si energic, originar din suburbiile Parisului anilor’30 - „jazz-ul français” sau „manouche”. Ritmurile si refrenele acelor vremuri devin palpabile si, pentru o seara, atmosfera anilor ’30 este readusa la viata. Sub conducerea chitaristului Malin Cristache si avand-o ca solista pe Raluca Stoica, o vocalista desavarsita care a evoluat si in turneul european PROMS – Jazz & Classic derulat in 8 tari, Alex Man – chitara, Cornel Bucsa – vioara si Pavel Zurka - contrabas trimit ascultatorul direct in perioada interbelica, creeaza o stare speciala, pe care publicul o va pastra mult timp dupa incheierea concertului.

In inima tarii publicul din Sibiu se va bucura la EUROPAfest - Opening Concert de un spectacol de exceptie. Pianista japoneza Momoka Masuda, laureata Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti, va evolua pe scena Salii Thalia alaturi de Orchestra Filarmonicii Sibiu, sub bagheta dirijorului Francois Robert Girolami | Franta. Seara promite un concert simfonic caracterizat de emotie, sensibilitate si gratie.

Citeste si:
Podul Minciunilor din Sibiu se închide pentru lucrări de reparație
Podul Minciunilor din Sibiu...

jmEvents anunta EUROPAfest 2015 ca o editie spumoasa, electrizanta si rafinata, realizata cu daruire si profesionalism - 10 zile de evenimente diverse si muzica buna. In perioada 14–23 mai Bucurestiul si Sibiul sunt invadate de voie buna, atat in spatii formale, cat si neconventionale. Publicul este invitat sa urmareasca si sa aplaude la scena deschisa executiile live surprinzatoare, ale invitatilor speciali din 45 de tari in cadrul Bucharest International Jazz Competition, Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti, Caffe Festival Ibis, workshopuri si master-classes, Jam sessions. Evenimentul se incheie pe 23 mai cu Gala EUROPAfest la Teatrul Odeon cu cei mai buni artisti din festival. Agenda completa si informatii despre bilete se gasesc pe www.jmevents.ro, www.europafest.ro si www.jazzcompetition.ro

Citeste si:
Festivalul de Jazz de la Montreux va avea anul acesta o scenă...
Festivalul de Jazz de la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.