Social 9 Mai 2015 15:50
Proiectul Codului Silvic, aflat in Parlament spre reexaminare la cererea presedintelui Iohannis, va fi marti in dezbaterea comisiei din Camera Deputatilor, iar PSD isi mentine pozitia de a adopta un Cod care sa previna si sanctioneze defrisari ilegale si monopolul, spune liderul PSD, premierul Ponta

"Am vorbit cu Moldovan, presedinta comisiei de mediu din Camera Deputatilor, si marti va fi din nou Codul Silvic in dezbatere, iar noi ramanem pe pozitia pe care am fost, aceea de a adopta un Cod -la care, culmea, am lucrat si cu liberalii, cu Lucia Varga, atunci, acum s-au mai razgandit - prin care prevenim, combatem si sanctionam defrisarile ilegale si monopolul pe piata al oricarei companii", a spus Ponta. Codul Silvic este reexaminat de Parlament la cererea presedintelui Klaus Iohannis. Senatul a respins, saptamana trecuta, modificarile solicitate prin cererea de reexaminare si a votat legea in varianta initiala.

Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a declarat, vineri, la Suceava, ca asupra presedintelui Romaniei Klaus Iohannis "planeaza o suspiciune” ca nu ar fi de partea romanilor pentru ca nu a fost de acord cu Codul Silvic votat de Parlament si a cerut reexaminarea legii.

Vineri, purtatorul de cuvant al PSD a afirmat ca vrea sa creada ca respingerea Codului Silvic nu a fost rezultatul lobby-ului unei firme din industria lemnului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.