Social 9 Mai 2015 11:52
Deputatul PNL Cezar Preda a declarat, vineri, la Buzau, ca legiferarea bacsisului este ”o operatiune strict de imagine a Guvernului”, adaugand ca ”oamenii care au emis aceasta ordonanta sunt oameni care nu si-au platit vreodata nici consumatia si nici bacsisul de cand sunt demnitari”.

Cezar Preda a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca ordonanta care legifereaza bacsisul va fi anulata de PNL, cand partidul va veni la putere, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Asiguram agentii economici ca in momentul in care vom veni la putere (n.r. - PNL) vom anula aceasta ordonanta a fiscalizarii bacsisului, pentru ca este o operatiune strict de imagine a Guvernului. Oamenii care au emis aceasta ordonanta sunt oameni care, sunt ferm convins, nu si-au platit vreodata nici consumatia si nici bacsisul de cand sunt demnitari, le-au platit altii si consumatia si bacsisul. Nu e nicio deosebire sa ceri bon pentru darul de nunta, sa ceri bon la nunti, asta e in mintea si in disperarea lor. Vreau sa transmit tuturor ca PNL nu poate lasa lucrurile in acest fel. Sa vedem cum se va fiscaliza vanzarea in piata, bacsisul la flori, sunt lucruri ce sunt omise din gandirea decidentilor actuali”, a spus Cezar Preda.

Guvernul a decis recent sa legifereze bacsisul, care sa fie astfel evidentiat pe un bon fiscal separat si va fi taxat cu 16%.

La momentul deciziei, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, explica faptul ca, pentru calatoria cu taxi, aparatul de marcat va trebui modificat astfel incat acesta sa emita, in afara bonului fiscal emis conform distantei parcurse si tarifului perceput pe kilometru, si un bon fiscal pentru bacsisul dat de client taximetristului, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.