Social 7 Mai 2015 12:25
Un numar de 15 persoane retinute, miercuri, in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani in care este implicata firma Romprest vor fi prezentati, joi, Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventiva, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentantilor DIICOT Ploiesti, procurorii care ancheteaza dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani in care este implicata societatea comerciala Romprest si care miercuri au facut descinderi in mai multe judete au retinut 15 suspecti in acest caz, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Acestia vor fi prezentati, joi,Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventiva. Tot joi, procurorii DIICOT Ploiesti vor cere magistratilor Tribunalului Prahova emiterea unui mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele omului de afaceri Florian Walter, suspectat ca a initiat si coordonat grupul infractional organizat specializat in evaziune fiscala si spalare de bani, operatiuni financiare in care este implicata SC Compania Romprest Service SA, alaturi de alte societati comerciale, intre care unele considerate firme-fantoma.

In acest dosar, procurorii DIICOT l-au audiat si pe unul dintre finantatorii clubului de fotbal Petrolul Ploiesti Nicolae Capra, care are calitatea de suspect in acest dosar si este arestat preventiv intr-un alt dosar de evaziune fiscala instrumentat tot de DIICOT. Sotia lui Nicolae Capra, Cristina Capra, administrator al uneia dintre firmele implicate in dosar, a fost audiata ca martor.

In cursul zilei de joi, judecatorii de la Tribunalul Prahova se vor pronunta cu privire la propunerea DIICOT de arestare preventiva acelor 15 suspecti si de emitere a mandatului de arestare in lipsa pe numele lui Florian Walter. Liderul gruparii de evaziune si spalare de bani, Florian Walter, nu a fost gasit de anchetatori la perchezitiile facute miercuri la Romprest si la locuintele suspectilor, dar sunt indicii ca este in tara, fiind dat in consemn la frontiera.

Citeste si:
Efect catastrofal după arestarea lui Andrew Tate. Copiii îi copiază...
Efect catastrofal după...

Procurorul sef adjunct al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), Giorgiana Hosu, a declarat ca, in urma celor 27 de perchezitii facute in aceasta cauza, vor fi duse la audieri 50 de persoane. "Liderul gruparii se sustrage urmaririi penale, sunt indicii ca este in tara si oricum ne-am luat masurile necesare sa ramana in tara, oriunde s-ar afla. A fost dat in consemn", a precizat Giorgiana Hosu.

Anchetatorii au dispus si masuri asiguratorii pe bunuri mobile si imobile, precum si pe conturi ale suspectilor. Seful Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate, Claudiu Cucu, a declarat ca acesta este un caz inceput in noiembrie 2012, in care prejudiciul este foarte mare. Claudiu Cucu a precizat ca perchezitiile nu au fost incheiate, pana in prezent fiind ridicate sume de bani de ordinul sutelor de mii de lei, in mai multe valute.

Citeste si:
Dosar 10 August. Șefii din Jandarmerie vor putea scăpa de acuzații...
Dosar 10 August. Șefii din...

In actiune au fost implicati 120 de politisti si 65 de autoturisme, fiind sprijiniti de Jandarmeria Bucuresti. Anchetatorii au cooperat in acest caz cu Directia Generala Antifrauda si Serviciul Roman de Informatii. Perchezitiile au loc la mai multe firme, intre care societatea de salubrizare Romprest, si la locuintele suspectilor, in Bucuresti si in judetele Prahova, Ilfov, Giurgiu, Cluj, Satu Mare, Brasov si Braila.

Alte 22 de persoane care au fost puse sub urmarire penala, pentru evaziune fiscala, spalare de bani si constituire de grup infractional organizat, vor fi audiate. De asemenea, vor da declaratii in fata anchetatorilor si peste 25 de persoane care nu vor fi puse sub urmarire penala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.