Social 7 Mai 2015 11:17
Presedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj, la aniversarea a 25 de ani de la infiintarea Serviciului de Protectie si Paza (SPP), in care ”remarca modul in care institutia a evoluat, adaptandu-si pregatirea in functie de riscuri si amenintari” si devenind o structura moderna si eficienta.

Seful statului arata in mesajul transmis de Administratia Prezidentiala ca 7 mai este o zi deosebita, in special anul acesta, cand institutia implineste 25 de ani de la infiintare. ”Serviciul de Protectie si Paza este una dintre structurile importante ale sistemului de aparare, ordine publica si siguranta nationala. Remarc modul in care institutia a evoluat in aceasta perioada, adaptandu-si pregatirea si interventia in functie de riscuri si amenintari. Astfel, Serviciul a devenit o structura moderna si eficienta, iar rolul si misiunile sale s-au extins in mod semnificativ pe plan intern si international”, afirma presedintele Iohannis.

Seful statului mai arata ca apreciaza capacitatea de actiune si curajul dovedit de angajatii Serviciului de Protectie si Paza in misiunile specifice, precum si contributia adusa la organizarea, pe teritoriul Romaniei, a unor evenimente de anvergura, unele cu participare internationala, relateaza MEDIAFAX. ”Apreciez, totodata, performantele cadrelor institutiei in asigurarea protectiei demnitarilor ONU in diferite teatre de operatii internationale. Dovada recunoasterii lor este aceea ca Serviciului de Protectie si Paza i s-a incredintat pregatirea de specialitate a personalului de securitate al Natiunilor Unite, lucru care face cinste Romaniei. Intr-o lume in permanenta schimbare, marcata de pericolele manifestarilor teroriste la adresa democratiei si a drepturilor omului, imi exprim convingerea ca Serviciul de Protectie si Paza va continua sa-si indeplineasca la standarde inalte misiunile specifice”, se mai mentioneaza in mesajul presedintelui Klaus Iohannis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.