Social 7 Mai 2015 10:06
Peste 400.000 de servicii medicale au fost acordate, marti, la nivel national, mai mult de jumatate fiind validate cu cardul national de sanatate, potrivit statisticilor Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Potrivit CNAS, numarul cardurilor activate s-a dublat marti. Daca luni au fost activate aproximativ 120.000 de carduri, marti au fost activate 248.777 de carduri. Luni au fost validate cu cardul 87.914 servicii, iar alte 136.556 servicii au fost acordate fara card, in timp ce marti au fost 226.339 de servicii validate cu cardul de sanatate si 183.489 servicii acordate fara card, scrie MEDIAFAX.

In Bucuresti, de asemenea, numarul serviciilor validate cu cardul depaseste cu mult numarul de servicii acordate fara card de sanatate. Astfel, au fost validate cu cardul 28.656 de servicii, dintre care 15.308 in cabinetele medicilor de familie. De asemenea, au fost acordate fara card de sanatate 16.349 de servicii medicale dintre care 9.557 prin cabinetele medicilor de familie."Cifrele de ieri (marti, n.r.) atesta faptul ca unii medici au inteles importanta acestui sistem si il utilizeaza. Insa, avem semnale ca, in continuare, exista medici care refuza sa acorde servicii medicale asiguratilor care nu prezinta cardul de sanatate. Acest lucru nu trebuie sa mai continue si principala grija a medicilor trebuie sa fie aceea de a acorda ajutor pacientului care vine in cabinetul sau", a declarat Vasile Ciurchea, presedintele CNAS.

Furnizorii care intampina probleme de functionalitate a cardului de sanatate trebuie sa apeleze la helpdesk pentru a remedia problemele in cel mai scurt timp. In situatia in care aceasta problema nu poate fi remediata rapid, medicul ii va acorda serviciul medical pacientului fara a-l valida cu cardul de sanatate. Aceste servicii vor fi decontate in sistem, asa cum prevede legislatia in vigoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.