Social 6 Mai 2015 13:35
Investitorii arabi sunt mai interesati de serviciile din Romania si mai putin de costuri, inclusiv in turism, un domeniu cu potential nefolosit, a afirmat premierul Ponta la o conferinta pe teme turistice, unde si-a inceput discursul cu salutul "Salaam-Alaikum", amintind ca a revenit recent din Golf
El i-a salutat pe cei prezenti la conferinta atat in limbile romana si engleza, cat si in limba araba. "Tinand cont de locul in care am fost in ultimele zile ar trebui sa spun «Salaam-Alaikum!», mai ales ca, inainte de a intra in sala, vorbeam cu organizatorii si le spuneam ca peste tot unde am fost, in Arabia Saudita, Emirate, Kuwait, Qatar, toata lumea spunea: «Vrem sa venim in Romania, de ce nu ne spuneti mai mult despre cum, unde, cat costa?». Asta cu costul, de fapt, ii intereseaza cel mai putin pe cei de acolo, dar mai ales serviciile pe care Romania le ofera si am incercat sa fiu si eu un promotor al turismului in Romania readucand aminte despre Delta, despre munti, despre locuri si facilitati turistice. Cred insa ca exista un potential pe care nu l-am folosit niciodata, dar pe care sper ca dumneavoastra sa puteti sa-l folositi, iar noi doar sa va incurcam cat mai putin si, acolo unde putem, sa va si sprijinim", a spus Ponta, in discurs.

Potrivit MEDIAFAX, el a prezentat, in sinteza, facilitatile existente in turism, precum reducerea TVA pentru pachetele turistice all-inclusive, precum si pentru toate produsele agroalimentare si serviciile de alimentatie publica, sau alocarea, din bugetul UE pentru 2014-2020, a unor fonduri pentru infrastructura publica de turism si proiecte private. Premierul Ponta s-a intors marti seara dintr-o vizita de o saptamana in mai multe state din Golf.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.