Social 5 Mai 2015 15:53
Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, cere medicilor de familie sa nu refuze acordarea asistentei medicale motivand blocarea sistemului informatic de preluare a cardului de sanatate, atentionand ca sunt obligati sa acorde servicii medicale pacientilor de pe listele lor.

Ministrul Nicolae Banicioiu a transmis aceasta solicitare in conditiile in care toate sesizarile pacientilor transmise marti Ministerului Sanatatii sunt legate de atitudinea unor reprezentanti ai medicilor de familie care refuza acordarea asistentei medicale motivand blocarea sistemului informatic de preluare a cardului de sanatate. Ministerul Sanatatii atrage atentia tuturor medicilor de familie ca, in conformitate cu contractul pe care il au incheiat cu casele de asigurari de sanatate, sunt obligati sa acorde asistenta medicala pacientilor de pe listele lor.

Nicolae Banicioiu le cere medicilor de familie "sa dea dovada de responsabilitate si profesionalism, asa cum au facut si pana in prezent", si sa respecte drepturile pacientilor care sunt contribuabili la sistemul de sanatate. Ministrul Sanatatii subliniaza ca implementarea sistemului prin cardul de sanatate nu trebuie sa reprezinte un pretext pentru neacordarea serviciilor medicale la care pacientii au tot dreptul. "Mai mult, atragem atentia medicilor de familie ca sistemul de accesare a cardului national de sanatate este un proiect cunoscut de furnizorii din sistem inca din anul 2006, atunci cand a fost introdus prin Legea 95/2006 privind reforma in sanatate. Asa cum toti furnizorii de servicii de sanatate au fost informati inca de la inceputul anului, sistemul de accesare a cardului national de sanatate trebuia verificat si utilizat de catre furnizori inainte de 1 mai 2015", a mai spus ministrul Sanatatii.

De asemenea, ministrul Nicolae Banicioiu le cere reprezentantilor caselor de asigurari de sanatate si directiilor de sanatate publica sa verifice la toti furnizorii de servicii sesizarile care vin din partea pacientilor, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.