Social 5 Mai 2015 15:00
Vicepremierul Gabriel Oprea si zece fosti ministri de Interne au discutat, marti, despre securitatea regionala a Romaniei si au decis sa transmita un apel Consiliului JAI si o scrisoare tuturor ministrilor de Interne din UE, in care sa sustina intrarea in spatiul Schengen.

Vicepremierul pentru securitate nationala, Gabriel Oprea, a anuntat ca a fost convocat pentru prima data de Consiliul Consultativ al Ministerului Afacerilor Interne, din care fac parte fosti ministri de Interne, indiferent de culoarea politica. La prima intalnire a Consiliului Consultativ al MAI au fost prezenti Liviu Dragnea, Ioan Rus, Marian Saniuta, Gavril Dejeu, Radu Stroe, Doru Ioan Taracila, Dudu Ionescu, Vasile Blaga si Gabriel Berca. De la intalnire au lipsit Traian Igas si Cristian David, surse din MAI declarand ca acesta din urma nu a fost invitat.

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat ca, pe langa mai multe probleme care tin de organizarea si drepturile cadrelor MAI, in cadrul intalnirii au fost dezbatute probleme legate de securitatea regionala a Romaniei si efectele pe care aceasta le produce in legatura cu securitatea interna,relateaza MEDIAFAX. "Actualul context de securitate regionala cu efecte in planul securitatii interne impune adaptari rapide si eficiente in ceea ce priveste rolul si prioritatile Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea unui nivel ridicat de siguranta si securitate pentru cetatenii romani", a spus Gabriel Oprea.

Vicepremierul a anuntat si ca membrii Consiliului Consultativ al MAI au decis sa transmita tuturor ministrilor de Interne din statele membre ale Uniunii Europene o scrisoare in care se sustine cauza Romaniei pentru intrarea in spatiul Schenghen. Consiliul Consultativ al Ministerului Afacerilor Interne a fost creat la initiativa vicepremierului Gabriel Oprea, reprezentand o premiera pentru MAI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.