Social 6 Mai 2015 09:17
Iata cateva idei de jocuri care pot fi incercate in timpul calatoriilor.

8 Jocuri pentru calatoriile cu copiii

„Cu ochiul meu mic....eu vad un pitic....care duce departe undeva....ceva care incepe cu litera...A!!”. Desigur, nu numai cu A.
Este un joc bun pentru o camera de hotel sau pentru calatoria cu avionul sau cu trenul. Pe rand, copiii vor trebui sa ghiceasca obiectul a carui denumire incepe cu litera respectiva si care se afla in incaperea respectiva.

Recomandarea noastra este ca fiecare jucator sa aiba doar 3 incercari la dispozitie, altfel obiectele din incapere se vor epuiza prea repede.
Daca schimbarea de fus orar va da insomnii, puteti juca pe intuneric, sa vedeti daca spiritul de observatie si memoria va sunt in egala masura de ajutor.

Jocul alfabetului.
In acest joc, adultul va avea grija sa ii ajute pe cei mici, care nu stiu inca alfabetul.

Copiii trebuie sa fie atenti la denumirile localitatilor sau la firmele pe care le vad pe strada si sa identifice in ele cate o litera a alfabetului: A, apoi B, apoi C si asa mai departe.

Ghiceste la ce ma gandesc. Unul dintre jucatori se gandeste la un obiect. Ceilalti jucatori trebuie sa ghiceasca care este obiectul respectiv, adresand intrebari.

Atentie! jucatorul care a ales obiectul nu poate sa raspunda decat cu „da” sau „nu”!

Unde mergi? Jocul poate continua la nesfarst, in jurul urmatorului dialog:

Unde mergi? La Avioane!
Ce sa faci acolo? Acrobatii!
Se va continua cu litera B:
Unde mergi? La Bunica!
Ce sa faci? Briose! Si asa mai departe.

Desigur ca cele doua raspunsuri nu trebuie sa fie neaparat potrivite...puteti merge la Zoo sa faceti Zaruri si sa va distrati copios!

Poveste de grup. Unul dintre jucatori va spune primele 3 propozitii ale unei povesti inventate. Jucatorul urmator va continua cu alte 2-3 propozitii. Veti obtine o poveste geniala si cu siguranta originala!

Citeste si:
Copiii si animalele de companie
Copiii si animalele de companie

Sa cantam! este cu siguranta o activitate de care iti amintesti din excursiile lungi cu trenul, spre tabere, din drumurile cu Dacia parintilor pana la mare... Exista o multime de cantece minunate de calatorie, si tuturor copiilor le place sa le cante!

Voi cum va jucati in calatorii?

Descopera mai multe activitati educative in Clubul Bebelusilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.