Social 5 Mai 2015 10:04
Alaptarea in public este doar o fateta a alaptarii, nimic mai mult: asa cum e absolut normal sa-ti alaptezi copilul acasa tot asa este absolut normal sa il alaptezi si in public, daca acolo va surprinde momentul in care i se face foame. Atat de simplu ar trebui sa fie!

Care sunt obiectiile sau argumentele celor care resping alaptarea in public?

A alapta in public este indecent. Alaptarea in public este indecenta, a-ti expune sanul chiar si in scopul hranirii copilului este obscen, este “impotriva bunelor moravuri”. Nimic mai fals, insa intr-atat ne-am obisnuit sa privim sanii strict ca pe ceva sexual.

Alaptarea este un gest intim care nu trebuie facut in public. A alapta in public este ca si cum ti-ai face nevoile in public si asa cum bunul simt te indeamna sa amani momentul urinarii/defecarii pana ajungi “intr-un loc potrivit”, asa ar trebui sa se intample si in cazul alaptarii.
In mod normal o asemenea falsa analogie ar fi din gama “no comment”, orice om normal si cu minime notiuni de fiziologie ar trebui sa distinga intre “a-ti face nevoile” si “a hrani un copil cu alimentul cel mai potrivit pentru el”.

Acest tip de argumentare menita sa socheze, care aseamana alaptarea in public cu usurarea in public sau chiar cu sexul in public ar trebui ignorate, fiind rodul unor frustrari al unor indivizi certati cu logica si bun-simtul.

Alaptarea in public trebuie sa se faca in locuri special destinate.
Nu e normal sa alaptezi in public deoarece exista “locuri speciale destinate alaptarii”. In primul rand acele “spatii speciale” sunt in general in toalete.

Cei care se gandesc sa trimita o mama sa alapteze in toaleta (chiar si pompos intitulate “spatiu mama si copilul”) ar trebui intai sa ia in considerare daca lui i-ar placea sa-si manance sandwichul si sa-si bea cafeaua intr-o toaleta publica.

Alaptarea in public se face cu discretie, acoperind sanul. Poti sa alaptezi in public dar “decent”, adica sa acoperi capul copilului si sanul cu o esarfa, prosop, patura. In primul rand actul alaptarii este oricum decent, caci nu se vede decat partea superioara a sanului care oricum se vede in orice decolteu, oriunde, mai ales vara.

Citeste si:
Vlăduța Lupău susține alăptarea copilului în public: „E ridicol să...
Vlăduța Lupău susține...

Practic o bucatica de piele li se pare unora atat de “socanta, dizgratioasa, obscena” incat se transforma in militanti inversunati impotriva dreptului copilului de a fi hranit oriunde, in timp ce chioscurile revistelor au vitrine incarcate cu sani goi.

Alaptarea in public este provocatoare. Mamele care alapteaza in public o fac ca sa “provoace”, sa “sfideze”, sa “se expuna cu nerusinare”.

Cei care fac asemenea comentarii, pe langa faptul ca au anumite frustrari si probabil proiecteaza asupra altora propriile obsesii, nici nu au habar ca un copil NU poate fi alaptat cu forta, impotriva vointei sale, asa ca si daca prin absurd o femeia si-ar dori sa provoace in asemenea maniera nu ar putea daca bebelusul nu si-ar dori intr-adevar sa suga.

Mamele educate si civilizate nu alapteaza in public. Mamele “educate”, “civilizate”, “superioare” nu fac asa ceva in public, doar femeile din anumita etnie practica acest “obicei dezgustator”.

Citeste si:
Copiii si animalele de companie
Copiii si animalele de companie

Ei bine, o mama educata este cea care are suficiente informatii legate de cresterea si nutritia copilului incat sa stie ca alaptarea este modul ideal de hranire a copilului.

Citeste mai multe despre alaptare in Clubul Bebelusilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.