Social 2 Mai 2015 12:45
Salvamontistii din statiunea Busteni i-au gasit, in urma unei actiuni care a durat aproximativ trei ore, pe turistii rataciti, sambata dimineata, in Masivul Bucegi, fiind vorba despre un grup de zece persoane, care sunt conduse de salvatorii montani catre cabana Babele.

[UPDATE]

Salvatorii montani din Busteni au reusit sa ajunga la turistii care s-au ratacit, sambata dimineata, in Masivul Bucegi, transmite corespondentul MEDIAFAX. Conform salvamontistilor, este vorba despre un grup de zece persoane care au plecat de la Varful Omu catre cabana Babele, insa au deviat de la traseul marcat si au ajuns intr-o zona din care nu au mai stiut sa inainteze. Cei zece turisti sunt teferi, iar la ora transmiterii acestei stiri salvamontistii ii insotesc catre cabana Babele.

Salvamontistii le recomanda turistilor sa nu urce pe munte neechipati si sa nu se abata de la traseele marcate. Sambata, la altitudini mari, vizibilitatea este redusa din cauza cetii si averselor sub forma de ploaie si lapovita. Anterior, seful Serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, spunea ca salvatorii montani cautau patru turisti care se ratacisera in Masivul Bucegi, in timp ce incercau sa coboare de la Varful Omu spre Cerdacul Vaii Cerbului, incercand sa ajunga la cabana Babele.



Potrivit sefului Serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, salvatorii montani cauta, sambata, patru turisti care s-au ratacit in Masivul Bucegi, in timp ce incercau sa coboare de la Varful Omu spre Cerdacul Vaii Cerbului, incercand sa ajunga la cabana Babele, transmite corespondentul MEDIAFAX.

In momentul in care au constatat ca nu mai stiu unde se afla si nici incotro sa se indrepte, cei patru au solicitat sprijinul salvamontistilor. La ora transmiterii acestei stiri, operatiunea de recuperare a celor patru turisti este in desfasurare. Actiunea este dificila din cauza conditiilor meteo, intrucat pe munte, la altitudini mari, sunt precipitatii sub forma de ploaie si lapovita, iar vizibilitatea este foarte scazuta din cauza cetii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.