Social 2 Mai 2015 14:53
Rusia deschide un Centru de Stiinta si Cultura la Bucuresti, primul eveniment dedicat lansarii oficiale a acestei institutii fiind Festivalul de Film "Puterea Memoriei", care va incepe pe 11 mai, la cinematograful Eforie din Capitala.

Deschiderea Centrului Rus de Stiinta si Cultura de la Bucuresti a fost anuntata, recent, pe pagina oficiala de Facebook a Ambasadei Rusiei in Romania. Potrivit respectivului anunt, primul eveniment dedicat deschiderii Centrului Rus de Stiinta si Cultura de la Bucuresti va fi Festivalul de Film "Puterea Memoriei", care va incepe pe 11 mai, la ora 18.30, la cinematograful Eforie. In deschiderea festivalului va fi proiectat filmul "Noi suntem din viitor", in regia lui Andrei Maliukov. Programul festivalului include si filmele "Balada unui soldat", de Grigori Ciuhrai (prezentat pe 12 mai, de la ora 18.00), si "Spionul", de Alexei Andrianov (proiectat pe 12 mai, de la ora 20.00).

Pe de alta parte, tot pentru a marca deschiderea Centrului Rus de Stiinta si Cultura de la Bucuresti va fi organizata, pe 13 mai, de la ora 10.30, masa rotunda "Puterea memoriei", care va fi "dedicata aniversarii a 70 de ani de la victoria in Al Doilea Razboi Mondial". Printre invitatii acestui eveniment, care se va desfasura la sediul Centrului Rus de Stiinta si Cultura din bulevarul Lascar Catargiu, numarul 50, se vor numara istorici din Rusia si Romania, oameni din domeniu si veterani, potrivit paginii de Facebook a Centrului.

Centrul de Stiinta si Cultura de la Bucuresti este deschis in baza unui acord semnat pe 9 iulie 2013 intre Guvernul roman si Guvernul rus. Acest acordul priveste deschiderea si conditiile de functionare a Institutului Cultural Roman (ICR) la Moscova si a Centrului Rus de Stiinta si Cultura la Bucuresti. In plus, acordul stipuleaza "in mod expres sprijinul pe care partile trebuie sa si-l acorde pentru asigurarea conditiilor necesare desfasurarii activitatii ICR Moscova, respectiv a Centrului Rus de Stiinta si Cultura din Bucuresti.

Astfel, si Institutul Cultural Roman va avea o filiala la Moscova, potrivit unei hotarari de Guvern publicate in noiembrie 2013 in Monitorul Oficial, care prevede aprobarea acestui acord dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Federatiei Ruse privind deschiderea si conditiile de functionare ale institutului. La momentul respectiv, Ministerul de Externe identificase un spatiu pentru sediul Institutului Cultural Roman de la Moscova, potrivit unui raspuns al MAE la solicitarea agentiei MEDIAFAX, care nu a precizat insa locatia unde va functiona ICR din capitala rusa.

Citeste si:
SAGA Festival anunță Nicki Minaj la București
SAGA Festival anunță Nicki...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.