Asociatia Societatilor de Service Auro Independente a organizat, miercuri, un protest in fata Camerei Deputatilor privind normele RCA, despre care spun ca avantajeaza societatile de asigurari, protestatarii cerand demisia presedintelui ASF si adoptarea Legii Corpului expertilor tehnici independenti.

Cateva zeci de persoane au protestat in Parcul Izvor, in fata Camerei Deputatilor, cu pancarte si vuvuzele, cateva tinere urcandu-se pe doua masini care aveau trailere atasate. Protestatarii sutin ca normele RCA avantajeaza societatile de asigurari si cer demisia presedintelui ASF, Misu Negritoiu.

Oamenii au scandat "Vrem o tara ca afara!", "Demisia!", "V-am votat sa ne-aparati, nu sa ne furati", "Astra si Carpatica, Sida si Ebola", "Tara, tara, vrem experti!", "Negritoiu, nu uita, ca exista DNA" si "Vrem experti independenti!". Cristian Muntean, presedintele Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente, a declarat pentru MEDIAFAX ca protestatarii vor ca Parlamentul sa legifereze, de urgenta, proiectul de lege al Corpului expertilor tehnici independenti.

"Solicitam, de asemenea, demiterea de urgenta a presedintelui ASF, Misu Negritoiu, pe care il consideram cel mai nociv presedinte pe care l-a avut atat CSA cat si ASF"
, a spus el.

Muntean a precizat ca asociatia pe care o reprezinta solicita abrogarea normei RCA care ii dezavantajeaza pe pagubitii RCA, acordand societatilor de asigurari posibilitatea sa subevalueze dauna cu 30-50%, in cazul daunelor totale. "Cerem abrogarea normei privind reclamatiile, norma care protejeaza mai degraba interesele societatilor de asigurari", a mai spus Muntean.

Asiguratorii autorizati de catre ASF sa practice RCA sunt Allianz-Tiriac Asigurari, Asirom, Astra, Carpatica Asig, City Insurance, Euroins Romania, Generali Romania, Groupama, Omniasig si Uniqa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.