Politistii fac sapte perchezitii in Bucuresti, Iasi si Prahova, la persoane suspectate ca, prin firme fantoma, au inregistrat operatiuni fictive cu produse petroliere si inchirieri de utilaje, pentru a deduce ilegal TVA, prejudiciul produs prin spalare de bani si evaziune fiind de 3,6 milioane lei.

Anchetatorii vor duce patru persoane la audieri, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Sector 3. Pe numele acestora au fost emise mandate de aducere, in dosarul in care se fac cercetari pentru evaziune fiscala si spalare de bani, se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului Tribunalului Bucuresti si Politiei Capitalei.

"Din datele si probele administrate in cauza rezulta presupunerea rezonabila ca banuitii, prin intermediul unor societati fantoma, inregistrau operatiuni fictive cu produse petroliere, inchirieri de utilaje si prestari servicii, in scopul deducerii ilicite de TVA. Prejudiciul produs bugetului de stat este estimat la 3.600.000 de lei", au precizat sursele citate.

Conform MEDIAFAX, percheziile sunt facute de politisti de la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Bucuresti, cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale din Politia Romana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.