Plenul Senatului a votat, marti, pentru numirea lui Radu Boroianu, propunerea PSD, in postul de presedinte al Institutului Cultural Roman (ICR).

Radu Boroianu a primit 64 de voturi "pentru" si 49 "impotriva". Iulian Tanase, propunerea PNL, pentru sefia Institutului Cultural Roman, a primit 49 de voturi "pentru" si 64 impotriva "impotriva" Votul a fost secret, prin buletine de vot. Din cei 168 de senatori prezenti au votat 117, iar patru buletine de vot au fost anulate.

Anterior, cei doi au primit aviz favorabil, marti, in comisiile de Cultura si de Politica Externa din Senatul Romaniei. Totodata, plenul Senatului a luat act de demisia lui Lilian Zamfiroiu din functia de presedinte al ICR.

Vicepresedintele Senatului Cristian Dumitrescu i-a multumit lui Zamfiroiu pentru activitatea in fruntea institutiei si a precizat ca acesta urmeaza "sa primeasca alte insarcinari". Surse parlamentare au precizat, recent, pentru MEDIAFAX, ca Lilian Zamfiroiu ar urma sa fie numit ambasador la Vatican.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.