Presedintele Senatului,Calin Popescu-Tariceanu, a anuntat,dupa sedinta BP,ca pentru functia de presedinte al ICR au fost depuse doua candidaturi din partea grupurilor parlamentare ale PSD si PNL, Radu Boroianu si Iulian Tanase,care vor fi audiati marti in comisiile de cultura si de politica externa.

"S-au facut nominalizarile pentru functia de presedinte al ICR, Radu Boroianu de la PSD si Iulian Tanase de la PNL, care a lucrat inclusiv la Radio Guerrilla", a declarat, marti, dupa sedinta Biroului Permanent, presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu. Cei doi vor fi audiati, marti, de comisiile de Cultura si de Politica Externa din Senat.

  • PNL il propune pentru functia de director al ICR pe jurnalistul si scriitorul Iulian Tanase

PNL il propune pentru functia de presedinte al Institutului Cultural Roman (ICR) pe jurnalistul si scriitorul Iulian Tanase, se spune intr-un comunicat al grupului PNL de la Senat, remis marti agentiei MEDIAFAX. Tanase este prezentat ca ”un valoros om de cultura, cu o vasta experienta in publicistica si mass-media” si PNL considera ca propunerea trebuie sustinuta de toate grupurile din Senat, intrucat numirea ar arata ”o stare de normalitate pentru o institutie fanion a diplomatiei culturale romanesti”.

Iulian Tanase a fost redactor la Academia Catavencu (1997–2010) si realizator de programe la radio Guerrilla (2004–2010). Din 2010 este redactor la revista Kamikaze. Printre volumele pe care le-a publicat in tara se afla: Ingerotica (1999); Poeme pentru orice eventualitate (2000); Iubitafizica (2002); Sora exacta (2003). ”A primit premiul Hubert Burda pentru tineri poeti din Europa de Est si premiul pentru proza din cadrul Festivalului de Literatura de la Graz”, se spune in comunicatul PNL.

Radu Boroianu, vicepresedinte al Partidului Liberal Reformator, a confirmat, luni, pentru MEDIAFAX ca se afla in negocieri pentru preluarea sefiei Institutului Cultural Roman (ICR), subliniind ca lucrurile nu sunt sigure.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.