Patronul unei firmei de paza si alte 57 de persoane urmeaza sa fie duse la audieri, marti, cu mandat de aducere, dupa ce politistii bucuresteni au descins la 75 de adrese din Bucuresti si din opt judete, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu de trei milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al Politiei Romane, marti dimineata politistii Directiei Generale de Politie Bucuresti, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Bucuresti, au descins la 75 de adrese din Capitala si din judetele Ilfov, Timis, Calarasi, Buzau, Teleorman, Bacau, Prahova si Ialomita, fiind vizate persoane suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani.

Conform sursei citate, in urma cercetarilor s-a stabilit ca suspectii ar fi folosit societati ”fantoma” prin care ar fi inregistrat operatiuni fictive, in scopul deducerii ilicite de TVA. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 3.000.000 de euro, iar suma totala spalata prin circuitul evazionist se ridica la aproximativ 10 milioane de euro. In acest dosar ar urma sa fie puse in aplicare 58 de mandate de aducere.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca in acest dosar ar fi vizat si Dan Alistar, patronul firmei de paza Alistar Security, astfel ca au fost facute perchezitii si la sediul societatii, dar si la locuinta patronului, care ar urma sa fie ridicat si dus la audieri. De asemenea, politistii fac perchezitii si la locuintele mai multor angajati ai firmei de paza, pe numele carora fusesera infiintate firme ”fantoma”, dar si la agenti de paza care fusesera angajati pentru aceste societati. Surse din randul anchetatorilor au afirmat pentru MEDIAFAX ca patronul firmei de paza ar fi folosit mai multe firme ”fantoma” care ar fi prestat servicii fictive pentru Alistar Security, pe care societatea le-ar fi achitat doar in acte, astfel incat sa isi poata deduce TVA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.