Ministerul Tineretului si Sportului, in parteneriat cu UTM si Uniunea Studentilor din Romania organizeaza in perioada aprilie-mai 2015 targul de joburi „Zilele Carierei”.

Parte a proiectului <Start in cariera – Bune practici europene in consilierea profesionala a studentilor romani> - POSDRU 137360, targul de joburi destinat studentilor si masteranzilor isi propune sa le prezinte acestora oportunitatile existente pe piata muncii si sa le faciliteze accesul in companii multinationale si locale de top.

Targul de joburi vizeaza principalele orase ale tarii, startul fiind dat la Bucuresti, pe data de 24 aprilie 2015, in cadrul UTM. Urmatoarele evenimente vor avea loc la:

- Timisoara: 29.04.2015, Casa de cultura a studentilor
- Iasi: 06.05. 2015, Casa de cultura a studentilor
- Craiova: 15.05.2015, Casa de cultura a studentilor
- Cluj: 22.05.2015, Casa de cultura a studentilor

Companiile care s-au alaturat proiectului si care vor fi prezente la targul de joburi din Bucuresti sunt: Adecco, Bitdefender, Cora Romania, Genpact, HRSolutions, NOD, Telekom, Tiriac Auto, UPC Romania, Walter Services. Lansat in luna aprilie 2014 pentru o perioada de 20 de luni, proiectul <Start in cariera> are ca obiectiv general corelarea educatiei si invatarii cu cerintele companiilor angajatoare. Un prim pas a fost reprezentat de demararea in luna februarie 2015 a sesiunilor gratuite de consiliere si orientare profesionala, oferite unui numar de 5000 de studenti la nivel national.

In cadrul celor 13 centre de consiliere infiintate in principalele universitati din tara, studentii beneficiaza de sprijin din partea consultantilor in cariera si a expertilor in recrutare si selectie de personal in ceea ce priveste: descoperirea propriilor abilitati si competente, luarea deciziilor referitoare la traseul profesional, stabilirea unor obiective profesionale clare si relevante.

Targul de joburi desfasurat in aceasta primavara in cele 5 orase ale tarii le ofera tinerilor sansa de a pune in practica cunostintele acumulate in cadrul sedintelor de consiliere in cariera. Vor fi astfel mai aproape de obtinerea joburilor mult visate, pe care companiile le pun la dispozitia lor cu ocazia seriei de evenimente.

In plus, platforma online din cadrul portalului proiectului www.startincariera.ro vine in sprijinul studentilor inscrisi in programul de consiliere cu o gama larga de resurse extrem de utile pentru dezvoltarea carierei lor – teste de autocunoastere, informatii referitoare la succesul in cariera, tendinte ale pietei muncii, marketing si branding personal etc.

Citeste si:
Minivacanță pentru elevi și studenți de 1 Decembrie. Când începe...
Minivacanță pentru elevi și...

Proiectul este cofinantat de FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 „Investeste in oameni!", Axa prioritara 2: “Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, Domeniul Major de Interventie 2.1. "Tranzitia de la scoala la viata activa".

Pentru mai multe detalii, vizitati www.facebook.com/start.cariera si portalul proiectului: www.startincariera.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.