Editura Litera sarbatoreste Ziua Mondiala a Cartii prin cea de-a doua editie a evenimentului Noaptea Cartilor deschise, care va avea loc pe 23 aprilie, de la ora 18.00, in Piata Universitatii din Capitala, cand vor fi oferite gratuit cititorilor de toate varstele 10.000 de carti insotite de flori.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, volumele oferite gratuit fac parte din colectiile consacrate ale editurii Litera: "Biblioteca pentru toti copiii", "Bestseller international", "Biblioteca pentru toti", "Mari interpreti de jazz si blues", "Mari Compozitori", "Biografii", "Cronica ilustrata a omenirii", "Alma - Iubiri de poveste" etc.

"Ne dorim sa incurajam lectura cu orice ocazie si in orice fel posibil. Iar cel mai eficient mod si cel mai frumos este acela de a darui o carte. De Ziua Mondiala a Cartii daruim 10.000 de volume si speram ca ele sa ajunga in bibliotecile a 10 000 de cititori pasionati", a declarat Marin Vidrascu, director executiv al editurii Litera.

Ziua Internationala a Cartii si a Drepturilor de Autor este initiata si sarbatorita de UNESCO, din 1995, in fiecare an, pe 23 aprilie. In aceasta zi s-a nascut si a murit William Shakespeare. Ziua de 23 aprilie este strans legata de nume celebre ale literaturii mondiale: Miguel de Cervantes, Inca Garcilaso de la Vegas, William Wordsworth, Jules Barbey d'Aurevilly, Rupert Brooke, Halldór Laxness,Vladimir Nabokov si Maurice Druon. Ideea a prins foarte repede, mai ales in Spania, unde obiceiul de a oferi o floare pentru fiecare carte vanduta de Sf. Gheorghe (23 aprilie) a ajutat la promovarea evenimentului. Litera ofera carti gratuite si in contextul aniversarii a 25 de ani de existenta. Editura a fost infiintata in 1989, la Chisinau si Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.